Sobotni športni napovednik

Balinanje

Po enomesečnem premoru se bo danes nadaljevalo balinarsko prvenstvo v super balinarski ligi. Vse tekme se bodo začele ob 15h. pomerili pa se bodo Trata – Krim, Zabiče – Skala, Košana – Postojnska jama in Agrochem Hrast – AIKEA Antena.

Hokej

Hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL bodo danes odigrali tekme 17. in 28.kroga.

Hokejisti HK SŽ Olimpija bodo v domači dvorani hale Tivoli ob 17.30 gostili vodilno moštvo HC Pustertal Wolfe, hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice pa bodo gostovali v Gardeni in tekmo s domačini začeli ob 20.30.

Hokejisti v Internacionali hokejski ligi IHL bodo danes odigrali tekme 18. kroga. Hokejisti HK Triglav bodo tekmo s hokejisti KHL Zagreb v dvorani z ledom Zlato polje začeli ob 19.15.

Košarka

Košarkarji v ligi Nova KBM bodo danes odigrali tekme 13. kroga. Ob 19ih se bo začela tekma v športni dvorani Šenčur med košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba in Zlatorog Laško, ob isti uri pa tudi tekma v OŠ Hruševec Šentjur med košarkarji Šentjur in Helios Suns.

Tekme 1. kroga v drugem delu pa bodo danes odigrale košarkarice v prvi slovenski ženski košarkarski ligi. Ob 20. uri jo bodo v športni dvorani Planina v Kranju začele košarkarice Triglava in Ježice.

Danes bodo tekme 13. kroga odigrali košarkarji v drugi slovenski košarkarski ligi. Košarkarji ECE Triglav in Hrastnik bodo tekmo v športni dvorani Planina v Kranju začeli ob 18h, ob 19h jo bodo v športni dvorani Medvode začeli košarkarji Binox Medvode in Celje, ob isti uri pa v Sežani v SŠ Srečka Kosovela še košarkarji Mesarija Prunk Sežana in LTH Castings.

Tekme 10. kroga pa bodo danes odigrali košarkarji v tretji slovenski košarkarski ligi. Ob 16h se bo začela tekma v Gimnaziji Bežigrad tekma med košarkarji Globus in Krvavec Meteor, ob 19h v športni dvorani Zagorje ob Savi med košarkarji Zagorje in Calcit Basketball  ter ob isti uri v OŠ Prežihov Voranc na Jesenicah še tekma Enos Jesenice – Ježica.

Odbojka

Po enomesečnem odmoru so ponovno aktivni odbojkarji Slovenije. Ta konec tedna bodo odigrali kar nekaj tekem, razpored pa je naslednji:

 • prva državna odbojkarska liga – 11.krog:
  • ob 18h Maribor – Hiša na kolesih,
  • ob 19h Krka – Cacit Volley;
 • 1A državna ženska odbojkarska liga – 11.krog:
  • ob 16.30 Športna dvorana Kamnik Calcit Volley II – Ankaran Hrvatini,
  • ob 18h Luka Koper – Calcit Volley;
 • 1B državna ženska odbojkarska liga:
  • ob 17.15 ATK Grosuplje – ŽOK Triglav Kranj.

Jože Marinček