Sobotne športne novice

Balinanje

Po enomesečnem odmoru med jesenskim in spomladanskim delom, bodo danes bodo s tekmovanjem nadaljevali balinarji v super balinarski državni ligi. Že v prvem spomladanskem delu pa je na vrsti prvi derbi, ki se bo odigral na balinišču balinarskega kluba Trata, kjer se bodo spopadli balinarji Trate, ki so trenutno na drugem mestu in vodilni na lestvici balinarji Agrocheme. Tekma se bo, tako kot tudi ostale tri, začela ob 15h.

Hokej

Včerajšnja mladinska tekma državnega prvenstva v ledeni dvorani Zlato polje, med hokejisti HK Triglava in SKHL Crvene zvezde, se je končala s zmago hokejistov HK Triglav, ki so slavili s 3:2. Danes bosta moštvi odigrali še eno tekmo, ta pa se bo v ledeni dvorani Zlato polje začela ob 11.15.

V Alpski hokejski ligi AHL bodo hokejisti danes odigrali tekme 34. kroga. Oba predstavnika Slovenije v ligi bosta gostovala. Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice gostujejo pri hokejistih EC Alge Elastic Lustenau, hokejisti HK SŽ Olimpije pa pri hokejistih WSV Sterzing Broncos Weihenstephan, ki jih trenira Ivo Jan. Obe tekmi se bosta začeli ob 19.30 uri.

V mednarodni hokejski ligi IHL pa bodo hokejisti danes odigrali tekme 3.kroga v tretjem delu prvenstva. Ob 17.30 se bo začela tekma v dvorani Pionir v Beogradu, med hokejisti SKHL Crvene zvezde in kranjskega HK Triglava. Ob 19h bodo tekmo v ledeni dvorani Bled začeli hokejisti HK MK Bleda in VK Vojvodine.

Košarka

Košarkarji v košarkarski ligi Nova KBM bodo danes odigrali tekme 14. kroga. Ob 19h bodo tekmo v OŠ Hruševec v Šentjurju začeli košarkarji domačega kluba Šentjur in Šenčur Gorenjska gradbena družba.

Tekme 12. kroga bodo danes odigrale košarkarice v prvi slovenski košarkarski ligi za ženske. Ob 18h bodo tekmo v športni dvorani Planina začele košarkarice Triglava, ki imajo za nasprotnice košarkarice Maribora.

V drugi košarkarski slovenski ligi bodo košarkarji danes odigrali tekme 17. kroga. Ob 16h se bo začela tekma v športni dvorani Planina med košarkarji ECE Triglava in Celja, ob 17.15 pa bodo tekmo v športni dvorani OŠ Alojza Šuštarja v Ljubljani začeli košarkarji Ljubljane in LTH Castingsa.

Tekme 11. kroga pa bodo danes odigrali košarkarji v tretji slovenski košarkarski ligi. Ob 18.30 se bo v OŠ Poljane začela tekma med košarkerji Gorenje vasi in Krvavec Meteor, ob 19h se bosta začeli tekmi na Jesenicah v OŠ Prežihovega Voranca med košarkarji Emos Jesenice in Troti in v OŠ Mirana Jarca v Črnomlju med košarkarji Kolpa Črnomelj in Calcit Basketball.

Odbojka

Po enomesečnem premoru bodo s tekmovanjem ta vikend začeli odbojkarji. V prvi moški odbojkarski ligi bodo odbojkarji Triglava ob 20h v športni dvorani Planina začeli tekmo 12. kroga z odbojkarji Calcit Volley.

V prvi ženski odbojkarski ligi bodo odbojkarice Zgornje Gorenjske začele tekmo 12. kroga proti odbojkaricam GEN I Volley v športni dvorani Pod Stolom ob 18h, odbojkarice Calcit Volley pa bodo ob isti uri začele tekmo v Kopru proti odbojkaricam Luke Koper.

V drugi odbojkarski ligi zahod bodo odbojkarice danes odigrale tekme 12. kroga. Pari so ŽOK Partizan Škofja Loka – ATK Grosuplje in Kostak Elmnot – Calcit Volley II, že včeraj so doigrale tekmo ŽOK Triglav Kranj : Krim Pirnar doors 1:3.

V tretji odbojkarski ženski ligi zahod pa se bodo v 10. krogu danes pomerile Logatec – Bled Jesenice, Luka Koper – Triglav Kranj in ob 16h v športni dvorani Zlato polje ŽOK Triglav Kranj II – Krim Pirnar doors II.

Jože Marinček