Sobotne športne novice

Hokej

Hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL bodo danes odigrali tekme 33. kroga. Na Jesenicah se bosta v dvorani Podmažakla pomerila oba predstavnika Slovenije v ligi – hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice in hokejisti HK SŽ Olimpije. To bo njihov že šesti obračun v Alpski
hokejski ligi ali sedmi v letošnji sezoni. En obračun do sedaj so dobili hokejisti HK SŽ Olimpije, ostale pa so dobili hokejisti iz zibelke slovenskega hokeja. Tekma se bo začela ob 18h.

Ostali slovenski hokejisti pa bodo danes odigrali tekma 2. kroga v tretjem delu tekmovanja v mednarodni hokejski ligi IHL. Ob 19h jo bodo v ledeni dvorani v Zalogu začeli hokejisti HK Playboy Slavije in HK MK Bled, ob 19.15 pa v ledeni dvorani Zlato polje v Kranju še vodilni hokejisti domačega HK Triglava in HK ECE Celja.

Košarka

Sinočnja košarkarska tekme 11. kroga v prvi slovenski košarkarski ligi za ženske, med košarkaricam Akson Ilirije in kranjskega Triglava, se je v športni dvorani Ježiva končala z rezultatom 45:89 v korist košarkaric kranjskega Triglava.

Košarkarji v košarkarski ligi Nova KBM bodo danes odigrali tekme 13. kroga. Ob 19h bodo tekmo v športni dvorani Šenčur začeli košarkarji Šenčurja Gorenjska gradbena družba in Sixt Primorska.

Tekma 15. kroga pa bodo danes odigrali košarkarji v drugi slovenski košarkarski ligi. Ob 18h bodo tekmo v športni dvorani Planina začeli košarkarji ECE Triglava in Terme Olimia Podčetrtek, ob 19h pa bodo tekmo v športni dvorani Srednje šole Srečka Kosovela začeli še
košarkarji Mesarija Prunk Sežana in LTH Castings.

Tekme 10. kroga pa bodo danes odigrali košarkarji v tretji slovenski košarkarski ligi. Ob 18h bodo tekmo v športni dvorani Kamnik začeli košarkarji Calcit Basketball in Litija, ob 20.15 bodo tekmo v športni dvorani Cerklje začeli košarkarji Krvavec Meteor in Troti, ob
20.30 pa bodo tekmo v športni dvorani Ježica začeli še košarkarji Ježice in Enos Jesenice.

Vaterpolo

Danes bodo vaterpolisti odigrali tekme 2. kroga državnega članskega prvenstva. Ob 19h bodo tekmo v pokritem olimpijskem bazenu Pristan v Mariboru začeli tekmo vaterpolisti AVK Branika in AVK Triglava, ob 19.30 pa bodo tekmo v bazenu Žusterna v Kopru začeli vaterpolisti VD Kamnika in VD Kopra 1958.

Jože Marinček