Prižig lučk in decembrsko dogajanje v Kranju

Slike: MO Kranj

Na praznik MO Kranj je mesto s tradicionalnim prižigom lučk  vstopilo v praznični čas. Poleg svetleče okrasitve bodo december zaznamovali tudi številni praznični dogodki. Prižig lučk sta letos skupaj pospremila aktualni župan Boštjan Trilar in novoizvoljeni župan Matjaž Rakovec. Tudi letos je dogodek v mesto privabil množico ljudi, ki je pozdravila vstop v Prešerni december.

Ob zvokih Lee Sirk, se je s prižigom lučk pričel Prešerni december

Na trgu pred Prešernovim gledališčem v starem Kranju, sta stari in novi župan pospremila prižig praznične osvetlitve. Še pred prižigom luči so ob 16.30 uri v Galeriji na mestu pred Mestno knjižnico Kranj, odprli  razstavonagrajencev MOK za leto 2018. Po slavnostnem prižigu luči pa so v Galeriji Prešernovih nagrajencev odprli tudi razstavo fotografij letošnjega nagrajenca Prešernovega sklada Borisa Gaberščika ob 18. uri.

Škrat Kranček je otroke povabil na številne dogodke, ki bodo še sledili v decembru, z novo didaktično igro Kranček in moje mesto pa obdaril kar 70 družin.

Že danes se lahko otroci udeležijo sprevoda sv. Miklavža, ki bo ob 17. uri na Glavnem trgu, ki bo s svojim sprevodom angelčkov in parkljev po ulicah mestnega jedra razveselili otroke  in vsem prinesel darilo.

Program dogajanja na ulicah Kranja, kjer bo priložnosti za druženje, zabavo in prijateljski klepet dovolj, si lahko ogledate na povezavi, ob sprehodu skozi praznično okrašeno mesto pa bodo na ogled izvirne lesene kompozicije in ledene jaslice. V pravljičnem gozdičku se bodo odvili tudi številni dogodki za otroke.

Vabljeni!