Pregled dogajanja: Voznik v eni uri obravnavan dvakrat. Pijan napadel policista in redarja.

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 4 obvestila o prometnih nesrečah;
  • 4 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in preprečitev uradnega dejanja.

Zaradi vožnje v času prepovedi vožnje so policisti zasegli eno vozilo vozniku pod vplivom alkohola.

Predvidoma naslednji teden obstaja možnost zapore ceste na Dovjem, kjer je že delovišče, promet pa bi bil v tem primeru preusmerjen skozi Mojstrano.

Zaseg

Radovljiški policisti so danes ponoči v eni uri dvakrat obravnavali istega voznika. Prvič so postopek z njim vodili zaradi vožnje pod vplivom alkohola in pozitivnega preizkusa alkoholiziranosti (0,45 mg/l), drugič pa zaradi nadaljevanja vožnje pod vplivom alkohola v času prepovedi. Osebni avtomobil so mu zasegli, z nujnim obdolžilnim predlogom pa bodo o njegovem ravnanju obveščali pristojno krajno sodišče.

Alkohol, ne samo v prometu, tudi nasploh, vedno slabo vpliva na človeka, vpliv pa se pokaže že pri nizkih količinah, ko so udeleženci kljub slabšanju sposobnosti že pripravljeni bolj tvegati. Tudi če se malo spije, ni primerno, da se voznik usede za volan. Vsak mora biti toliko odgovoren, da tega ne stori. Vozite le trezni.

Preprečitev uradnega dejanja

Učinek alkohola se je včeraj v izrazito negativni luči pokazal tudi v primeru na območju Škofje Loke, ko so policisti obravnavali voznika zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola (0,70 mg/l) in prepovedanih drog ter zasega nekaj sadik prepovedane droge
konoplja. Med postopkom je kršitelj postal nasilen in je s fizično silo napadel policista. V postopek so se vmešal tudi brat kršitelja, ki se je najprej prepiral, potem pa s fizično silo napadel redarja medobčinskega inšpektorata, ki se je na kraju ustavil, da bi pomagal.

Vsi udeleženi so po podatkih policije utrpeli lažje poškodbe. Dogodek policija obravnava kot
kaznivo dejanje in vodi predkazenski postopek proti obema nasilnežema zaradi suma kaznivega dejanja. Postopek še poteka, prvi osumljenec pa je bil tudi pridržan do streznitve.

Ostala kriminaliteta

Na Mlaki v Tržiču je bila obravnavana tatvina goriva iz vozila, na Ulici Lojzeta Hrovata v Kraju pa je storilec vlomil v gostinski obrat. Odtujil je manjši znesek denarja.

Nadzor

Policisti so včeraj popoldan na Torovem nekaj ur nadzirali tovorni promet.

  • Kontrolirali so 77 tovornih vozil in avtobusov.
  • Pet tovornih vozil je bilo preobremenjenih s težo. V enem primeru je bila teža prekoračena za več kot 20%.
  • Trije vozniki niso upoštevali postavljene prometne signalizacije, ki jih je usmerjala na mesto kontrole, en voznik tovornega vozila do 7,5 ton je bil pod vplivom alkohola (0,33 mg/l), ugotovljena pa je bila tudi manjša prekoračitev hitrosti.
  • Policisti so iz prometa izločili tudi voznika osebnega avtomobila, ki je bil pozitiven na hitri test za prepovedane droge.