Pregled dogajanja: Vlomi in tatvine; očistite vozila preden greste na cesto

(Pixabay)

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel 9 obvestil o prometnih nesrečah, 3 prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru, s področja
kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Očistite vozila

Gorenjski prometni policisti so v preteklih dneh obravnavali štiri voznike, ki pred vožnjo, z vozil niso očistili snega in v vseh štirih primerih voznikom izrekli globe.

Sneg se na vozilu ni mogel nabrati med vožnjo in bi ga vozniki z vozila morali odstraniti že prej. Glede na nizke temperature je zelo aktualno tudi raztresanje ledu z vozil. Zato opozarjamo voznike, naj še pred vožnjo poskrbijo, da so vozila čista in da na njih ni snovi, ki bi se lahko raztresale. Vozniki naj v tem času tudi povečajo varnostno razdaljo do vozil pred njimi.” opozarja mag. Bojan Kos.

Vlomi in tatvine

Na Ulici Viktorja Kejžarja na Jesenicah je preko vikenda neznani storilec vlomil v
pomožni objekt in iz njega odtujil orodje, ponoči pa je bilo na Jesenicah vlomljeno še v urarno.

Radovljiški policisti so včeraj obravnavali prijavo tatvine predmetov iz stanovanjske hiše. Tatvino je včeraj izvršil neznani storilec, ki je med 10. in 15. 30 uro izkoristil nepazljivost lastnikov. Skozi odklenjena vrata vstopil v prostor, ga pregledal in odtujil predmete manjše vrednosti. V izogib takemu oškodovanju policisti svetujejo dosledno zaklepanje objektov tudi, ko so lastniki doma ter ustrezno shranjevanje dragocenosti in denarja.

Blejski policisti pa so včeraj sprejeli prijavo o vlomu in tatvini predmetov iz počitniškega objekta na območju Nemškega Rovta.