Pregled dogajanja: Vlomi. Našel ključ, ukradel denar in nakit ter za seboj zaklenil.

vir: deavita.com

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 6 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 5 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju;
  • s  področja  kriminalitete pa naznanila sumov kaznih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Na  območju Radovljice je bil obravnavan požar na stroju v delavnici podjetja brez poškodovanih oseb.
Na smučišču so policisti obravnavali eno smučarsko nesrečo.
Aktualna  je  preventivna  akcija za večjo uporabo varnostnega pasu. Pripnite se in preživite.

Kriminaliteta

Na  območju Puštala sta bila včeraj obravnavana dva vloma v stanovanjski  hiši,  na  Jesenicah  pa tatvina iz stanovanjske hiše.

  • V enem primeru vloma v Puštalu je storilec okoli 20.30 ure z naviranjem balkonskih
    vrat  nasilno  vstopil  v  hišo, kjer ga je zalotil lastnik. Storilec je po dejanju s kraja pobegnil. V drugem primeru pa je objekt pregledal. Lastniki ne pogrešajo ničesar.
  • V  primeru  tatvine  na  Slovenskem  Javorniku  na Jesenicah pa je storilec vstopil v klet stanovanjske hiše in tam našel ključe stanovanja, s katerimi ga  je  odprl,  pregledal  in  odtujil  manjši znesek denarja ter nakit. Po dejanju  je  stanovanje  zaklenil  in  ključe  pospravil  na prvotno mesto.

»Skrita  mesta«,  kot  so  predpražniki,  podboji  vrat,  cvetlična korita, police, rože, nabiralniki in podobno, so točke, kamor tudi storilci najprej pogledajo,  zato  to  ni najbolj pametna ideja. Če jih bodo našli, jih bodo uporabili  in  tiho  vstopili v stanovanje ali hišo, jo pregledali in potem spet  mirno  odšli.

Kadar  so  storilci  pri  dejanju  previdni,  lastniki velikokrat  sploh  ne  vedo,  da  so bili okradeni in to ugotovijo šele, ko iščejo,  kar  jim  je  bilo odtujeno. In do takrat lahko mine tudi več dni, sledi,  ki  bi  morebiti  lahko  pripeljale do storilca pa se uničijo. Zato ključe jemljite s sabo in poskrbite za svojo lastnino.