Pregled dogajanja: Vloma in zdrsi

Slika: Pixabay

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • dve obvestili o prometnih nesrečah z materialno škodo,
  • po dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter v
    zasebnem prostoru,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Kriminaliteta

Danes ob 2. uri ponoči so kranjskogorski policisti obravnavali prijavo poskusa vloma v športno trgovino. Storilci so razbili steklo, a jim v notranjost  ni uspelo priti.

Na Ulici gorenjskega odreda v Kranju pa je bil danes ponoči s parkirnega prostora odtujen osebni avtomobil znamke VW Golf, svetlo sive barve, letnik 2008, reg. oznak KK U2-922.

Zdrsi

Pri Blejski koči je planinka včeraj zdrsnila in si poškodovala nogo. Posredovali so radovljiški gorski reševalci in jo oskrbeli.

V Ratečah pa je peška padla na poledeneli površini in se prav tako poškodovala.

Do zdrsov je prihajalo tudi že dan prej. V soboto se je en pohodnik huje poškodoval
po zdrsu pri vračanju s Stenarja proti Vratom, drugi pa je zdrsnil na Viševniku – pomagali so mu bohinjski gorski reševalci.

Predvsem v gorah ter na gorskih in gozdnih poteh so razmere zaradi rahlega sneženja sedaj lahko še bolj nevarne, ker je podlaga manj vidna. Led je tako lahko skrit pod tankim slojem snega, podlaga pa zelo spolzka. Se pa ta nevarnost ne pojavlja samo v gorah ampak lahko tudi na drugih javnih krajih, kot so parkirišča, dvorišča, pločniki ter na gozdnih in ostalih cestah.

Ceste

Ceste so mokre in zato spolzke, ponekod lahko tudi poledenele. V teh razmerah k varnosti prispeva kombinacija previdnosti, prilagojene hitrosti vožnje, varnostne razdalje ter izogibanje prehitevanjem in rabi mobitelov med vožnjo. Bodite pripeti in vozite previdno!