Pregled dogajanja: V petih primerih povožena divjad. Policisti raziskali vlome.

vir:maz-online.de

Gorenjski  operativno  komunikacijski  center  je v zadnjih 24 urah sprejel:

 • osem obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo – od tega gre v petih
  primerih  za  trčenja v divjad,
 • štiri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu  in  miru  na  javnem  kraju  in  šest v zasebnem prostoru,
 • s področja kriminalitete  pa  o  sumih kaznivih dejanjih tatvina in vlom.

Policisti so obravnavali  še  dimniški  požar  z  manjšo  škodo  in zasegli en avtomobil
vozniku brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V petih primerih povožena divjad

Tri nesreče so se zgodile včeraj, dve pa danes, in sicer  v  Kranjski  Gori,  med   Zalogom in Zgornjim Brnikom, na priključku Brnik  pri motokros progi, v Mošnjah na vrhu podvinskega klanca in na cesti Goriče  – Tenetiše.

Na teh lokacijah je do trčenj z divjadjo prihajalo že v preteklosti,  običajne pa so tudi ure povoženja. V vseh primerih pa je bila tema, ko je zbitih največ živali.

Na  odsekih, kjer srečujete divjad ali kjer ste na to opozorjeni s prometno signalizacijo, vedno obstaja tudi nevarnost trčenja v žival. Zato tam vedno prilagodite hitrost, povečajte varnostno razdaljo ter spremljajte dogajanje na in ob cesti. Samo tako boste lahko reagirali, če bo divjad pritekla na cesto, in morebiti preprečili nesrečo.

Vlomi

Jeseniški policisti so včeraj obravnavali vlom v delovni zabojnik. Storilec ni odtujil ničesar.

So pa jeseniški kriminalisti na svojem območju preiskali več drugih vlomov v objekte in sicer:

 • Tri vlome v objekt javnega zavoda iz letošnjega leta. Vlomi so bili izvršeni marca, maja in junija. V dejanjih je storilec iz pisar zaposlenih odtujil denar in fotografsko opremo.
 • Štiri oktobrske vlome v različne objekte na območju Jesenic.
  • V enem primeru je bilo vlomljeno v frizerski salon in iz njega odtujena kozmetična sredstva ter proizvodi, računalniška oprema, ter stvari za izvajanje frizerske dejavnosti.
  • Preiskan je tudi vlom v prodajalno, iz katere je storilec odtujil za okoli pet tisoč eurov predmetov ter vloma v garažo in v gostinski lokal. Vsi štirje vlomi so bili izvršeni isti dan.

Za dejanja so kriminalisti kazensko ovadili dve osebi. En moški je osumljen vlomov v javni zavod, drugi pa je ovaden za preostale štiri oktobrske vlome.

Tatvina  lesa

Jeseniški policisti so zaradi tatvine lesa iz gozda kazensko ovadili Radovljičana, ki je osumljen, da je na območju Jesenic v zadnjih nekaj mesecih  iz  gozda odtujil za okoli 20 kubičnih metrov smrekove hlodovine v vrednosti  okoli  800 evrov. Les je prevažal v osebnem avtomobilu, ki so ga policisti ustavili v rutinski kontroli.