Pregled dogajanja: Tatvina iz avtomobila in vloma

vir: polizei.de

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel tri obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo, sedem prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in dve v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Promet na Zlati lisici brez posebnosti

Gorenjski policisti so že zgodaj zjutraj začeli z delom na športni prireditvi Zlata lisica in do sedaj ne ugotavljajo posebnosti. Promet je tekoč, na relaciji in v okolici prireditvenega prostora pa ne prihaja do zastojev.

Tatvine

Na avtocestnem počivališču so včeraj zvečer policisti obravnavali prijavo tatvine iz vozila. Tatvino naj bi izvršil neznani storilec, ki je pristopil do osebnega avtomobila in pri njem ogovoril oškodovanko. Njeno pozornost preusmeril nase, vmes pa je zelo verjetno drugi storilec iz vozila neopazno odtujil torbico z vsebino.

“V omenjenem primeru gre za klasično preusmerjanje pozornosti in ustvarjanje pogojev,
ki storilcu omogočajo izvršitev tatvine. Gre za to, da storilci na različne načine zavedejo oškodovanca oz. pritegnejo njegovo pozornost, medtem pa mu sostorilci iz vozila ukradejo vrednejše predmete. Zato v primeru postankov na počivališčih nadzirajte svoje vozilo in predmete v njem! Če ste zunaj vozila ali se od njega oddaljite pa ga zaklenite. Vrednejših predmetov – najpogosteje so tarča torbice in denarnice – pa ne puščajte na vidnih
mestih.” opozarja mag. Bojan Kos.

Vlomi

Na Loki pri Tržiču je neznani storilec v stanovanjsko hišo včeraj vlomil v popoldanskih urah, v Križah pa zvečer. Odtujen je bil denar.