Pregled dogajanja: Prehitro vozil in se prevrnil. Izsledili vsiljivega berača.

vir:morgenpost.de

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • štiri obvestila o prometnih nesrečah,
  • pet prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter dve v zasebnem prostoru,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli dve vozili, v
enem primeru vozniku, ki je bil pod vplivom alkohola.

Škofjeloški policisti so včeraj popoldan obravnavali prevrnitev vozila v Gorajtah. Povzročitelj nesreče je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljal izven vozišča in se na travniku prevrnil. Potnik v vozilu je bil v nesreči rahlo poškodovan, proti povzročitelju pa policisti vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so včeraj opoldan obravnavali prijavo o vsiljivem beračenju. Izsledili so državljana Romunije in ga oglobili za prekršek.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dva primera vlomov v objekte.

  • V Žabnici je storilec opoldan skozi odprta garažna vrata vstopil v objekt in v garaži potem navrl vrata do stanovanja, iz katerega je odtujil manjši znesek gotovine.
  • Na Savski cesti v Radovljici pa je bilo danes ponoči vlomljeno v poslovni objekt. Lastniki ne pogrešajo ničesar.

Včeraj opoldan je v Kranju v industrijskem objektu zagorel stroj, v požaru je nastalo za
nekaj tisoč evrov materialne škode. Poškodovan ni bil nihče.

V gneči na cestah in pokopališčih ne pozabite na varnost  in z ustreznim samozaščitnim ravnanjem preprečite marsikatero neprijetnost

  • V času počitnic in praznikov se pričakuje povečan promet, zlasti na cestah, ki povezujejo večja središča, na mejnih prehodih in okoli pokopališč, kjer bodo potekale tudi žalne slovesnosti. Vozite previdno, odgovorno in strpno!
  • Pešci, bodite vidni, vozniki pa še bolj pazljivi, da jih ne spregledate.
  • Najbolj obiskana v teh dneh bodo parkirišča ob pokopališčih. Naj vaše vozilo, ko ga boste parkirali, ne postane tarča tatov in vlomilcev, zato pri obiskih pokopališč in drugih javnih krajev, kjer je veliko ljudi, ne nosite denarnic, mobitelov in drugih vrednih predmetov v odprtih torbicah ali košarah.
  • Pri urejanju grobov svoje stvari imejte na očeh in jih ne odlagajte tako, da bi ostale brez nadzora.
  • Stanovanja, hiše in drugi prostori niso med prazniki nič bolj ali manj ogroženi kot druge dni, vendar pa imajo storilci, če smo odsotni, več časa za pripravo in izvedbo kaznivega dejanja.

Če kljub temu postanete žrtev kaznivega dejanja ali opazite storilca, policisti vsem občanom svetujejo, da takoj obvestite policijo na telefonsko številko 113 ali pokličite na najbližjo policijsko postajo.