Pregled dogajanja: Pijana trčila v vozilo na parkirišču, v vozilu pa prisoten otrok

vir: autowelt.de(slika je simbolna)

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • šest obvestil o prometnih nesrečah,
  • po eno prijavo o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru.

Pobegnila s kraja

Včeraj sredi popoldneva so policisti obravnavali prijavo povzročitve prometne nesreče na parkirnem prostoru s pobegom povzročiteljice s kraja. Policisti so vozilo našli in zaradi povzročitve nesreče pa so obravnavali voznico, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,45 mg/l oziroma promil alkohola.

Voznica je policistom povedala, da je »čutila« trčenje, vendar je s kraja vseeno odpeljala. Za nameček je v vozilu takrat iz šole peljala tudi otroka. Voznica ni otrokova mati, ji je pa ta po seznanitvi z nesrečo na veliko presenečenje policistov stopila v bran. To je ena tistih situacij, ko si rečeš:”Kaj, a sem prav slišal?” Nesprejemljivo!

Policisti opozarjamo, da alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko vozi, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in drugi simptomi, ki v prometu konkretno pomenijo izzivanje nevarnosti.

Kriminaliteta

V Lescah so policisti obravnavali vlom v transformatorsko postajo, na Logu Ivana Krivca na Jesenicah pa danes ponoči vlom v stanovanje. Storilec je odtujil ročno uro.

Kranjski policisti pa so včeraj popoldan na podlagi prijave in hitre intervencije obravnavali tri osebe, ki so bile s strani občana zalotene pri odstranjevanju mreže z okna na objektu. Policisti so jih izsledili in pri njih našli plašilno pištolo in montirno železo (pajser). Policisti proti trojici še vodijo postopek.