Pregled dogajanja: Pet požarov, izločili pijanega voznika brez vozniškega dovoljenja in s pomočjo odpadlih delov izsleden voznik, ki je poškodoval signalizacijo

vir: naturalrefugium.de

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 48 urah sprejel:

  • 12 obvestil o prometnih nesrečah,
  • 5 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in 6 v zasebnem prostoru,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, poškodovanje tuje stvari in ponareditev denarja,

Policisti so obravnavali 5 požarov, med njimi 3 na objektih in 2 dimniška.

Gorenjski kriminalisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali tri požare na objektih, en industrijski in dva v stanovanjskih objektih. V nobenem od požarov v do sedaj zbranih obvestilih niso ugotovili tuje krivde.

  • V petek dopoldan so obravnavali manjši požar v industrijskem objektu v Begunjah na Gorenjskem. V požaru je nastala manjša materialna škoda. Kriminalisti so v ogledu zavarovali material za nadaljnje delo, ugotovili pa so, da je po poku zagorelo v prostoru z delovnim materialom in inštalacijami. Poškodovana ni bila nobena oseba.
  • Drugi požar so kriminalisti včeraj zvečer obravnavali na Bohinjski Beli, še enega pa danes ponoči v Železnikih. V obeh primerih gre za stanovanjski objekt, lastniki so bili v času požara doma, okoliščine v obeh primerih pa kažejo, da je zagorelo na mestih, kjer je bila odložena žerjavica oziroma pepel iz kurilnih naprav. V požaru na Bohinjski Beli je bila lastnica zaradi poškodb odpeljana v zdravstveno ustanovo, v Železnikih pa sta bila lastnika zaradi vdihavanja plinov odpeljana na preventivni zdravstveni pregled.

Močno pijan voznik vozil brez izpita

Gorenjski prometni policisti so včeraj dopoldan na območju Lesc iz prometa izločili voznika , ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, z neregistriranim vozilom in drugimi registrskimi tablicami ter zelo močnim vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 1,12 mg/l alkohola (okoli 2,3 promila). Osebni avtomobil so mu policisti zasegli in ga izločili iz prometa.

Na avtocesti povzročil škodo in pobegnil

Prometni policisti so včeraj dopoldan obravnavali prijavo o poškodovanju prometne signalizacije na avtocesti in pobegom voznika s kraja dogodka. Voznika in vozilo so policisti na podlagi odpadlih delov kasneje izsledili, proti njemu pa vodijo prekrškovni postopek zaradi povzročitve prometne nesreče z materialno škodo, pobega s kraja nesreče in poteka veljavnosti registracije.