Pregled dogajanja: Pazljivo s pirotehniko. V bolnici ukradel denarnico.

vir:pixabay.com

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • osem obvestil o prometnih nesrečah,
  • štiri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter eno v zasebnem prostoru,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanjih tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari, unovčenje ponarejenega denarja in rop, o katerem smo poročali že včeraj.

Kršitve s pirotehniko

Policisti so včeraj obravnavali dve prijavi kršitev s pirotehniko.

  • Na Jesenicah naj bi skupina otrok petarde metala na Cesti Cirila Tavčarja.
  • V Volči pa je starejši otrok petardo vrgel pod osebni avtomobil voznice, ki se je peljala po cesti. Policisti so z zbiranjem obvestil včeraj že pridobili podatke o domnevnem kršitelju in vodijo postopek.

Uporaba samo določene pirotehnike (kategorija F1 – to so pokajoče žabice, pok vrvica, pokajoče kroglice) je dovoljena šele v času od 26. decembra do 1 . januarja, pa še to ne povsod. Dovoljeni so torej izdelki, ki predstavljajo zelo majhno nevarnost in povzročajo zanemarljivo raven hrupa. Policisti sicer pozivamo, da se teh stvari sploh ne bi uporabljalo, če pa si jim posamezniki že ne morejo odreči, naj jo uporabljajo varno in po navodilih, mlajši pa skupaj z odraslimi. Izberite kraj, kjer ne boste motili drugih.

Policisti vsako leto obravnavajo telesne poškodbe in materialno škodo, predvsem na smetnjakih v obliki škode ali požarov in na steklih, lansko leto pa je fant z območja Celja zaradi pirotehnike ostal celo brez obeh rok. Zato to ni hec, to so zelo nevarne stvari in hitro gre lahko kaj narobe. Starši otrokom pokažite tudi te posledice in jih poučite o nevarnostih, obenem pa bodite dober zgled in se pirotehniki tudi sami odpovejte.

Tatvina s hodnika bolnišnice

Neznani storilec je včeraj opoldan iz bunde oškodovanca v hodniku jeseniške bolnišnice odtujil denarnico.

Kriminaliteta

  • Neznani storilec je včeraj na Meji oškodovancu na osebnem avtomobilu poškodoval vse štiri pnevmatike.
  • Na Zlatem polju v Kranju pa je bilo ponoči vlomljeno v vozilo podjetja in odtujeno orodje.

Opozorilo! Prihaja čas, ko bodo lahko bolj dejavni tudi storilci kaznivih dejanj, pa ne samo vlomilci v hiše, pojavijo se lahko tudi vlomi v vozila, žeparji, roparji in druge vrste tatov.

Zato velja ustrezno poskrbeti za svojo lastnino tako doma, kot tudi zunaj, na javnih krajih. Zelo pomembni so že osnovni samozaščitni ukrepi, kjer naj vsak poskrbi za tisto, kar je njegovo in ima v hiši to ustrezno pospravljeno ter varovano za zaprtimi vrati in okni, zunaj pa pri sebi. V primeru kaznivega dejanja takoj pokličite policijo na interventno številko 113.