Pregled dogajanja: Obravnavali deset nesreč, tri zaradi trčenja z divjadjo

Vir: Pixabay

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • deset obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo,
  • štiri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari, ponareditev denarja in nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.
Nesreče, zaradi trčenja z divjadjo in ena zaradi pijanega voznika

Gorenjski policisti so med več prometnimi nesrečami v preteklem dnevu obravnavali tri primere povoženja divjadi in eno prometno nesrečo, ki jo je povzročil voznik pod vplivom alkohola.

  • Povoženje divjadi so policisti obravnavali na Bledu, na Jeprci – pri Meji in v Poljanah nad Škofjo Loko, vse tri nesreče pa so se zgodile zgodaj zjutraj. V izogib trčenjem z divjadjo pazite predvsem tam, kjer vas na divjad opozarja prometna signalizacija ter kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove in travnate površine. Vozite s prilagojeno hitrostjo ter spremljajte dogajanje na in ob cesti!
  • Včeraj pozno zvečer so policisti v Šenčurju obravnavali še voznika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti in vpliva alkohola (0,44 mg/l) trčil v ograjo in povzročil prometno nesrečo z materialno škodo.
Vlom

Na Mlaki pri Kranju je včeraj dopoldan storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, vendar v dejanju ni uspel vstopiti v objekt.

Nesreča pri delu v gozdu

Radovljiški policisti so včeraj okoli 13.20 na območju Rodin obravnavali prijavo nesreče pri delu v gozdu. Nesreča se je zgodila med odstranjevanjem podrtega drevja v gozdu, med katerimi je eno drevo poškodovalo eno osebo.