Pregled dogajanja: Ni jima uspelo vžgati avtomobila, zato sta ga zažgala

vir:shz.de

Gorenjski operativno komunikacijski center je preko vikenda sprejel:

  • 14 obvestil o prometnih nesrečah,
  • osem prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter tri v zasebnem prostoru,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

S PU Kranj so sporočili še, da so policisti obravnavali še dva požara, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so zasegli dve vozili.

Preiskani požari

Včeraj ponoči so kriminalisti na območju Radovljice obravnavali požar na dveh avtomobilih, ki sta bila parkirana eden zraven drugega. Okoliščine na kraju so kazale, da je bil požar posledica kaznivega dejanja in da je bil ogenj podtaknjen. Zato so takoj začeli z intenzivnim zbiranjem obvestil o storilcih in kmalu po dejanju izsledili dva osumljenca, ki so ju tudi že zaslišali. Ugotovili so, da sta ponoči pristopila do enega od vozil, ki je bilo odklenjeno, in ga poskušala spraviti v pogon. Ker jima to ni uspelo, sta vozilo zažgala. Pogorel je tudi zraven parkiran osebni avtomobil. Za dejanje ju bodo kriminalisti kazensko ovadili.

vir:shz.de

Preiskavo podtaknjenih požarov so uspešno zaključili tudi kranjski kriminalisti. Za požgane smetnjake bodo kazensko ovadili osebo, ki je osumljena osmih kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari s podtikanjem ognja. V sedmih primerih so bili smetnjaki požgani na območju Kranja, v enem primeru pa na Jesenicah.

Vlomi in drzna tatvina

V zadnjih dveh dneh so gorenjski policisti obravnavali pet vlomov v objekte.

  • V soboto so obravnavali vlom v garažo na Cesti maršala Tita na Jesenicah, ki je bil verjetno izvršen že ponoči.
  • Na območju Cerkelj na Gorenjskem je bilo zvečer med 19. in 21. uro vlomljeno v osebni
    avtomobil. Iz avtomobila je bila odtujena denarnica.
  • Včeraj so policisti obravnavali še vlom v gostinski lokal v Cerkljah na Gorenjskem in iz njega tatvino denarja.
  • V Žireh in Gorenji vasi pa je bilo danes ponoči vlomljeno v objekta za opravljanje dejavnosti. Pri vlomu v Žireh lastniki ne pogrešajo ničesar.

Včeraj ponoči je neznani storilec na avtocestnem počivališču pristopil do vozila, v katerem je spal tujec, odprl vrata in mu odtujil torbico s stvarmi. Oškodoval ga je na nekaj sto evrov.

Nadzor nad alkoholom v prometu

Minuli petek so policisti  preverjali, ali vozniki upoštevajo omejitve glede alkohola in vožnje.

Odredili so 188 preizkusov alkoholiziranosti in iz prometa izločili osem voznikov, pri katerih je preizkus pokazal rezultat nad dovoljeno mejo.

Alkohol vedno oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je zato prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožan zorni kot itd. Vse to pomeni izzivanje nevarnosti in zelo zvišuje tveganje za udeležbo v nesreči.

Zato vozite le trezni!