Pregled dogajanja: Nesreča zaradi utrujenosti. Vloma.

vir:gelbeseiten.de

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 7 obvestil o prometnih nesrečah;
  • po 1 prijavo o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznih dejanj tatvina, vlom, ponareditev denarja (bankovec za 50 evrov) in ponarejanje listin.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tretjo smrtno prometno nesrečo letos, situacija pa je enaka letu 2017, ko so z vključno marcem umrli trije udeleženci (voznica, kolesar, motorist). Lani sta v tem obdobju umrla dva (voznik, pešec) udeleženca.

Udeležence v prometu zato policisti ponovno pozivajo k upoštevanju prometnih pravil, večji doslednosti in izogibanju tveganj ter dejavnikom, ki vodijo v nesreče. Ko ste v prometu, se ukvarjajte s prometom, za ostale kombinacije na cesti ni prostora!

Utrujen za volanom

Včeraj zjutraj je voznik na gorenjski avtocesti pri vožnji proti Jesenicam zaradi utrujenosti trčil v odbojno ograjo ter po vrtenju pristal na travnati brežini za ograjo. V vozilu sta bila poleg voznika še dva potnika. Vsi so se vračali s službe. Dva sta po podatkih policije utrpela lahke telesne poškodbe.

Slika: PU Kranj

Vozniki, ne podcenjujte utrujenosti in zaspanosti za volanom, ki močno poslabša nujno potrebno zbranost za volanom. Ne poskušajte se ji upirati, saj vas lahko spanec v hipu premaga. Odpiranje oken, zniževanje temperature v vozilu, poslušanje radia ali glasbe, petje, kričanje, pretegovanje, ustavljanje, ne pomaga, gre za zelo kratkotrajen učinek in zato to niso učinkoviti ukrepi za zmanjševanje zaspanosti za volanom. Edini pravilen
ukrep je spanje.

Če ste za volanom zaspani, čimprej ustavite na varnem mestu, zaspite za pol ure in šele nato nadaljujte z vožnjo!

Kriminaliteta

Na Rupi je storilec včeraj preko dneva vlomil v stanovanjsko hišo in jo pregledal. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar.

Na Ulici Gorenjskega odreda v Kranju pa je storilec dopoldan vstopil v odklenjeno
stanovanje in odtujil za nekaj sto evrov predmetov.