Pregled dogajanja: Nesreča v Retečah. Vlomi in tatvine. Prijet osumljenec vloma na Bledu.

Slika: PU Kranj

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • tri obvestila o prometnih nesrečah – od tega eno s pobegom o kateri smo
    danes že poročali,
  • poleg tega pa še tri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru v zasebnem prostoru,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj vlom in poškodovanje tuje stvari.

Nesreča v Retečah

Danes ob 6. uri zjutraj so na cesti Jeprca – Reteče trčila tri vozila, pri čemer sta voznica z osebnim avtomobilom, ki je vozila proti Ljubljani, in voznik kombiniranega vozila, ki je vozil nasproti, silovito trčila čelno. V nesreči je bilo udeleženo še tretje vozilo, ki je peljalo za kombijem in zaradi nesreče trčilo v njegov zadnji del.

Voznica prvega vozila je utrpela hude telesne poškodbe, poškodovan pa je tudi voznik kombija. Voznica tretjega vozila po podatkih policije ni telesno poškodovana.

Okoliščine nesreče policisti še ugotavljajo in izvajajo aktivnosti.

Voznik tovornega vozila – cisterne, ki so ga iskali s pozivom, se je sam javil policiji. Zanj je bilo ugotovljeno, da se je nesreča zgodila še pred njegovim prihodom na kraj.

O vozniku osebnega avtomobila Renault megan in njegovi morebitni vlogi za
nastanek prometne nesreče pa policisti še zbirajo obvestila.

Kriminaliteta

Kriminalisti so na Gorenjskem včeraj obravnavali tri vlome v objekte.

  • Med 17. in 21. uro je bilo vlomljeno v hišo na Mlaki pri Kranju. Storilec je najprej poškodoval luči na senzorje in potem z naviranjem okna vlomih v objekt. Odtujil je denar, zlatnino in hišna aparata.
  • Ob 19. uri je storilec poskušal vlomiti v hišo na Beleharjevi ulici v Šenčurju. S kraja so ga prepodili lastniki, ki so bili takrat doma.
  • Okoli 19.45 je bil izvršen vlom v hišo v Vopovljah. Storilec je navrl okno, odtujena je bila zlatnina.

Zgodnja tema je še vedno tista okoliščina, ki jo storilci pri vlomih v tem obdobju najpogosteje izkoriščajo, zato ob svoji odsotnosti v objektu poskušajte ustvariti vtis, kot da je nekdo doma, vredne stvari pa pospravite.

Imejte tudi dobre odnose s sosedi in jih prosite, če lahko popazijo tudi na vašo hišo. Samozaščitne ukrepe lahko učinkovito nadgradite s tehničnimi pripomočki za varovanje doma, sumljiva vozila ali osebe pa takoj prijavite policiji na številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Preiskani vlomi

Blejski kriminalisti so med zadnjimi prazniki preiskali tri kazniva dejanja in prijeli osumljenca. S kazensko ovadbo so ga zaradi dveh vlomov in poskusa drzne tatvine včeraj privedli k pristojnemu preiskovalnemu sodniku sodišča, ki je zanj odredil pripor.

Priprti državljan Hrvaške je v dveh primerih kazniva dejanja izvršil sam, v enem pa v sostorilstvu z Ljubljančanom. Tarča kaznivih dejanj so bili turistični objekti in denar.

Osumljenca so policisti prijeli v hitri intervenciji, k izsleditvi pa so pripomogli tudi posnetki video nadzora na objektih lastnikov.

Raztresanje ledu

Predvsem na tovornih vozilih in kombijih se zaradi nizkih temperatur na strehah lahko pojavi led, ki naj ga vozniki očistijo še pred začetkom vožnje, da kasneje ne bi prišlo do raztresanja po vozišču, v ali proti pešcem in na druga vozila. Očiščena morajo tudi vsa stekla na vozilih. Obveznost velja za vse voznike.