Pregled dogajanja: Med prehitevanjem čelno trčil v vozilo. Vlomi in tatvine.

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel:

  • 18 obvestil o prometnih nesrečah;
  • po 4 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari, lahka telesna poškodba in nasilje v družini.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo. Voznik je bil tudi pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Obravnavan je bil na gorenjski avtocesti.

V dveh postopkih je bila zasežena manjša količina prepovedane droge. Škofjeloški policisti so obravnavali eno nesrečo pri delu in poškodbe delavca pri padcu z lestve.

Na Cesti talcev v Kranju (okolica pokopališča) so policisti v ponedeljek zvečer obravnavali poškodovanje vozila in povzročitev lažjih poškodb občanu s strani neznanih oseb. O dogodku policisti še zbirajo obvestila.

Zapora glavne ceste na Dovjah, obvozi so urejeni

Motor, dež – nevarna kombinacija

Med Nemškim rovtom in Sorico so policisti včeraj opoldan obravnavali padec motoristke, ki je trčila z nasproti vozečim avtomobilom. Poškodovan ni bil nihče.

Vremenske razmere so bile slabe, cesta pa je bila zaradi dežja mokra in spolzka, kar so okoliščine, ki predvsem v primeru motoristov zelo zvišujejo tveganje za prometne nesreče in možnost padcev že pri majhnih napakah. Zato udeležbo v prometu v takih razmerah – tudi današnje so zelo slabe – policisti odsvetujejo.

Čelni trk

V Šenčurju je včeraj popoldan voznik osebnega avtomobila med prehitevanjem trčil v osebni avtomobil drugega voznika, ki je po svojem prometnem pasu pripeljal nasproti. Vozili sta čelno trčili. Oba avtomobila sta zaradi poškodb nevozna. Poškodovan ni bil nihče

Povzročitelju nesreče je preizkus alkoholiziranosti pokazal pozitiven rezultat (0,79 mg/l),
odrejen pa mu je bil tudi strokovni pregled. Policisti prometno nesrečo obravnavajo kot kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa.

Kombinacija alkohola in »slalom vožnje«, brskanje po telefonu, ukvarjanje z radijem, pogovarjanje med vožnjo, prehitra vožnja, prehitevanje in nezbranost, pa še kakšen dejavnik bi se našel, so običajno tiste stvari, ki povzročajo čelne trke in so tudi vsakodnevni spremljevalci marsikaterega voznika. Voznik (še) nima funkcije avtopilota in se mora zato zanašati na svoje zmožnosti. To zavedanje v kombinaciji z defenzivno vožnjo pa pomeni
več varnosti in praviloma manj nesreč. Na vozniku je, da ravna pravilno.

Vlomi

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali pet vlomov v objekte, kar je več kot v preteklih dneh.

  • V ponedeljek ponoči je bilo na Planini v Kranju vlomljeno v gostinski obrat, v Tržiču na Koroški cesti pa v starejši objekt. Iz obrata je bil odtujen menjalni denar, v Tržiču pa poškodovane naprave v objektu.
  • Že preko vikenda je bilo na Cesti Franceta Prešerna na Jesenicah vlomljeno v delavnico. Lasniki škodo še ugotavljajo.
  • Včeraj dopoldan je bilo med 9. in 10.30 uro na Drulovki v Kranju vlomljeno v stanovanjsko hišo. Lastniki ne pogrešajo ničesar.
  • Na Storžiški ulici v Kranju pa je bilo v hišo vlomljeno med šesto uro zjutraj in poldnevom. Odtujena je bila zlatnina.

Tatvina

V centru Jesenic je neznani storilec včeraj okoli 13.30 izkoristil trenutek nepazljivosti prodajalca in mu iz blagajne odtujil denar manjše vrednosti. Glede za brana obvestila bi bil storilec lahko okoli 30 let star moški, ki je bil oblečen v hlače z vojaškim vzorcem in zeleno jakno. Na glavi je imel kapo s šiltom. Če ga kdo prepozna, naj podatke  sporoči jeseniškim policistom na telefon (04) 582 13 00.