Pregled dogajanja: Kriminalisti včeraj preverjali prijavo o vstopu v prostor z volilnimi listki

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 48 urah sprejel:

  • pet obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo in tri o prometnih
    nesrečah z lažjimi telesnimi poškodbami,
  • sedem prijav o kršitvah v zasebnem prostoru in  o šest o kršitvah
    na javnem kraju,

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tri prijave o poškodovanju tuje stvari, pet o tatvinah in tri o vlomih:

  • v enem primeru je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo na območju Škofje Loke,
  • v dveh primerih pa v poslovni prostor in sicer na območju Jesenic in Nakla.

Kriminalisti so včeraj zvečer na enem od volišč preverjali prijavo o domnevnem vstopu v prostor z volilnicami

Do sedaj preverjene okoliščine ne izkazujejo suma kaznivega dejanja, niti namernega uničenja pečata, niti vloma. Stvari v prostoru so bile nedotaknjene, vrata pa so bila po zdajšnjih ugotovitvah s ključem odprta pomotoma. Kriminalisti so s to osebo tudi že opravili razgovor. V času ogleda so bile na kraju tudi pristojne osebe iz volilne komisije. V kolikor ne bodo ugotovljena drugačna dejstva, bodo postopek proti osebi kriminalisti zaključili brez ukrepa.

Požar v stanovanju

Na območju Tržiča je včeraj opolnoči zagorelo stanovanje v višjem nadstropju stanovanjskega bloka. Policisti in gasilci so evakuirali stanovalce. Zaradi mraza je bilo zanje poskrbljeno. Štiri osebe so bile zdravniško oskrbljene, eden od njih (stanovalec pri katerem je zagorelo) pa je po prvih podatkih utrpel lažje poškodbe.

Ogenj, ki je po prvih podatkih poškodoval dve stanovanji in delno tudi zunanjost objekta, so gasilci dveh prostovoljnih društev iz Bistrice pri Tržiču in Tržiča pogasili okoli ene ure ponoči.

V intervenciji je sodelovalo osem policistov in 22 gasilcev.

Aktivnosti policije na kraju požara so se bile že včeraj zaključene. Človeški faktor oziroma tuja krivda za požar je po do sedaj ugotovljenih okoliščinah izključena, je pa bil pa zavarovan material za nadaljnje preiskave.

Najprej je zagorelo v spalnici stanovanja, ogenj pa se je od tam razširil še na hodnik in pročelje objekta ter na stanovanje nadstropje višje. Poškodovani sta dve stanovanji in delno tudi pročelje objekta.

Ponoči je bilo iz objekta evakuriranih okoli 40 oseb, ki so se že lahko vrnile na svoje domove.

Vzrok za požar se bo ugotavljal v preiskavi zaseženega materiala.