Pregled dogajanja: Ena hujša prometna nesreča, en voznik se je prevrnil na streho

vir:autowelt.de
Hujša prometna nesreča

V Goričah je včeraj zgodaj zjutraj voznica osebnega avtomobila  trčila  s  pešcem,  ki  je  tekel čez cesto. V nesreči je pešec utrpel  hude  telesne  poškodbe  in  je  bil s kraja odpeljan v zdravstveno ustanovo.  Po  podatkih  policije  zaradi  poškodb  ni življenjsko ogrožen. Kranjski policisti o nesreči še vodijo postopek.

Alkohol  naredil  svoje
 • V  Kranju se je voznik osebnega avtomobila včeraj  dopoldan  prevrnil na streho. Do nesreče je prišlo zaradi  kombinacije  neprilagojene  hitrosti  vožnje in vpliva alkohola – 0,41 mg/l. Obstal je ob železniški progi. Zaradi povzročitve  prometne  nesreče in prekrškov policisti voznika obravnavajo v
  prekrškovnem postopku.
 • Še pred morebitno nesrečo pa so blejski policisti včeraj zvečer iz prometa izločili voznika,   ki  je  neregistriran  osebni  avtomobil  vozil  brez veljavnega  vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola – 0,64 mg/l.
 • Brez veljavnega  vozniškega in pod vplivom alkohola – 0,66 mg/l pa je bil na območju Bleda še en voznik, ki je bil obravnavan danes ponoči.

Obema so policisti  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo,  vozila  so jima zasegli, zaradi prekrškov pa ju obravnavajo v prekrškovnem postopku.

 • Gorenjski prometni policisti pa so včeraj vožnjo prepovedali vozniku, ki je bil pozitiven na hitri test za prepovedane droge.

Vožnja pod vplivom prepovedanih drog, enako kot alkohol, s svojim učinkom pomembno zmanjšuje voznikove sposobnosti za vožnjo  vozila.  Oboje  vpliva  na  zaznavo,  predvidevanje, presojo ter na odločanje  in  reakcije  voznika,  ki  so  bodisi (pre)pozne ali pa jih pri določeni  stopnji  sploh  ni.  Vožnja vozila v takem stanju je zato izredno nevarna!

Poostren nadzor nad tovornimi vozili

Gorenjski policisti so včeraj dopoldan   poostreno  nadzirali  tovorni  promet  na  gorenjski  avtocesti. Kontrolirali   so  36  tovornih  vozil  in  pri  njih  ugotovili:

 • posamezne prekoračitve  hitrosti  vožnje – 4,
 • kršitve neuporabe varnostnega pasu – 2,
 • neupoštevanje   prometne   signalizacije   za  prepoved  prehitevanja -1,
 • nepravilno  naložen  tovor -1  ter
 • po  eno vožnjo brez uporabe voznikove
  kartice  in  kršitev časa počitka.

V še 11 primerih pa so ugotovili kršitev cestno  prometnih  predpisov  drugih  voznikov.  Kršitve  so  bile pretežno povezane s neupoštevanjem omejitev hitrosti.

Pridržan  zaradi  kršitve  javnega reda

Kranjski policisti so včeraj pozno zvečer  pridržali moškega, ki je na javnem kraju pod vplivom alkohola kršil javni  red  in  mir,  s  kršitvijo  pa  je  nadaljeval  tudi v intervenciji
policistov.  Zato  so  ga  pridržali  do  streznitve.  Kršitelja  policisti obravnavajo  zaradi kršenja javnega reda, pristojni zdravstveni inšpektorat pa  bodo  zaradi  njegovih  ravnanj  obvestili  tudi  o  kršitvi  kajenja v gostinskem lokalu.

Vlomi in tatvine

V  Zadnji  vasi  na  radovljiškem  območju  je  neznani storilec med odsotnostjo  lastnikov vlomil v stanovanjsko hišo, včeraj preko dneva pa je bilo  vlomljeno  še v hišo na Tovarniški ulici v Lescah. Pri vlomu v Lescah je bil odtujen manjši znesek denarja.

Blejski  policisti  so  včeraj obravnavali prijavo  tatvine  denarja  iz odklenjene stanovanjske hiše, na škofjeloškem območju  pa je občan policiste seznanil, da je v vratih osebnega avtomobila opazil ključe vozila. Lastnik jih je kasneje prevzel na policijski postaji.

Poskrbite za svojo lastnino in zaklepajte stanovanjske objekte ter vozila!