Predbožični utrip v Kranju in Radovljici

Dva dni pred Božičem, lep sobotni večer, polna luna. Poudarek je na zadnjem, polni luni, saj je moja boljša polovica na vsaj način želela iti na sprehod v staro mestno jedro Kranja. Misija: Stojnice.

Božično dogajanje v Kranju

Sprehod po Kranju je bil lep in umirjen, dogajalo se je bore malo. Okrasitev mestnega jedra je lepa in bogata, pravo nasprotje pa je bilo dogajanje v njem.

Okrasitev ulice

Na poti od Globusa do Prešernovega gledališča je bila odprta ena trgovina, ki je imela postavljeno manjšo stojnico (Promenada), vse ostalo je bilo zaprto.

Ko sva prišla do vodnjaka, sva zagledala veliko, lepo okrašeno drevo in gručo otrok s starši, ki so se vozili na manjšem vrtiljaku.

Slike: gorenjski-utrip.si/desno vrtiljak

Delavci so postavljali oder, to pa je bilo tudi edino dogajanje na trgu. Razen dveh stojnic s suhim sadjem in še nečim, je bila ponudba nična. Odprta sta bila dva lokala.

Slike: A.T.

Večina sprehajalcev se je odpravila k ledenim jaslicam, kjer so naredili sliko, se obrnili in se začeli vračati.

Ledene jaslice

Bore malo jih je sprehod nadaljevalo proti Pungertu. Tudi midva sva se obrnila in vrnila. Na poti sva srečala nekaj mladih nadebudnežev, oblečenih v smučarske pajace, ki so hiteli proti zasneženemu Pungertu. Slišala sva pogovore sprehajalcev, večinoma so bili razočarani nad dogajanjem in ponudbo. Je pa bil res lep, umirjen sprehod. Ker mi do kuhanega vina in ocvrtih mišk ni bilo, moja denarnica ni trpela, saj sem plačal le parkirnino.

Se spomnite nadebudnežev v smučarskih pajacih, ki so hiteli proti snegu? Med vračanjem so naju ujeli in celo prehiteli.

Misija: Stojnice – neuspešna. Luna pa je še vedno delovala, zato sva se odpeljala še do Radovljice.

Sobotni večer v Radovljici

Že s parkirišča so se videle luči reflektorjev in znak, da se v mestu nekaj dogaja. In nisva se motila. Povsem drug svet.

Vstop v mesto

Na trgu je bila živa glasba! Na eni strani ulice so bile stojnice, na drugi strani so pekli na žaru.

Oder z živo glasbo

Okrasitev mesta z lučkami morda res ni bila tako bogata kot v Kranju, vsekakor pa je bilo bolj bogato dogajanje.

Slika: Gorenjski-utrip.si

Turistično društvo je bilo odprto, tudi nekaj drugih prodajaln. Celotno področje pred odrom je bilo polno, obiskovalci so peli, se družili in vmes nekaj pojedli in popili. Praznično vzdušje povsod okoli naju.

Oba odprta lokala

Misija: Stojnice – uspešna. Še dobro, drugače bi jo moral peljati še na Bled.