Požar v Splošni bolnišnici Jesenice

Slika: Občina Jesenice

Okoli 15. ure je zagorelo v enem od bolnišničnih oddelkov v 3. nadstropju. Ogenj se iz oddelka ni razširil in je bil omejen samo na ta del bolnišnice. Požar so hitro pogasili jeseniški poklicni gasilci in šest gasilskih društev.

Zaradi požara je bilo evakuiranih okoli 50 oseb iz dveh nadstopij (3. in 4.), kamor se je širil dim. Evakuirani so bili pacienti in obiskovalci.

Oddelek, kjer se je zgodil požar, je zaprt in predmet kriminalistične preiskave, kjer se že ugotavlja vzrok in okoliščine dogodka. O dogodku je bil obveščen požarni inšpektor.

Dve osebi, ki sta bili takrat na tem oddelku, sta umrli na kraju dogodka, ena oseba pa je huje poškodovana. Vsi trije so bili pacienti bolnišnice na zdravljenju.

Zaradi posledic požara je bilo zdravniško pregledanih okoli 30 oseb, med njimi poleg nekaterih obiskovalcev tudi zaposleni v bolnišnici in policisti, ki so tudi pomagali pri evakuaciji. Vsi ti so prvi fazi tvegali svoja življenja. Po do sedaj preverjenih podatkih pri nobeni od teh oseb ne gre za resnejše zdravstvene težave.

Evakuacijo je poleg gasilcev izvajalo še več deset drugih pristojnih oseb. Med evakuacijo ni bil nihče poškodovan.

Bolnišnica je odprta, za vse bolnike je poskrbljeno. V kolikor bi bilo potrebno premeščati bolnike drugam, so v pripravljenosti tudi drugi zdravstveni zavodi. Zaenkrat to ni bilo potrebno.

Nevarnosti ni več. Aktivnosti v bolnišnici so kriminalisti že prevzeli in aktivno vodijo preiskavo.

Informacija za porodnice: V kolikor je mogoče, naj se do preklica na porod odpravijo v kranjsko porodnišnico. Ukrep velja do preklica.