Ponedeljkov športni pregled

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom so imeli včeraj na sporedu tri tekme 14. kroga. Doseženi pa so bili naslednji rezultati:

  • Krško : Mura 2:0,
  • Rudar : Aluminij 3:2,
  • tekma Domžale : Gorica je bila prestavljena zaradi razmočenega igrišča.

Vrstni red po odigranem 14.krogu je: 1.Maribor 30 točk, 2.Opimpija 28 točk, Domžale so s 14 točkami in tekmo manj šeste, Triglav pa je zdrsnil z 12 točkami na zadnje deseto mesto.

Včeraj se je na nogometnem igrišču športnega parka Šenčur odigrala še tekma 11.kroga v tretji slovenski nogometni ligi center med nogometaši Tinex Šenčurja in Ivančne Gorice. Boljši so bili nogometaši Ivančne Gorice, ki so zmagali z 1:3.

Vrstni red: 1.Bled Hirter 25 točk, Sava Kranj je s 14 točkami šesta, na osmem mestu so Žiri z 9 točkami, Komenda je deveta z 9 točkami, Tinex Šenčur je zadnji deseti z 8 točkami.

Vaterpolo

Včeraj so mladi vaterpolisti kranjskega AVK Triglava na mednarodnem vaterpolskem turnirju »Borac cup 2018« v Banja Luki odigrali še dve tekmi.

Dopoldan so v polfinalu imeli za nasprotnika reprezentanco Ukrajine in bili boljši. Premagali so jih z 10:5 in v finalu igrali s Spartakom Prozivko. Spartak iz Subotice je bil z 11:10 boljši in je osvojil turnir, res pa je, da so morali mladi iz AVK Triglava igrati zaradi poškodbe brez prvega centra. Drugo mesto je lepa vzpodbuda za v naprej in pove, da se v Kranju dobro dela z vaterpolisti.

Jože Marinček