Podkoren je pripravljen na 54. Zlato lisico

Vir: zlatalisica.si, avtor: Avtor: Aleš Fevžer

Zlata lisica, že sedmič po vrsti v Podkorenu, se bo začela danes ob 9.30 uri. Tekmovalni poligon je pripravljen, tekmovalke pa je včeraj med preizkušanje proge pozdravilo tudi sonce. Proga je odlično pripravljena, prav tako so pripravljene ekipe. Podkoren  je sedaj v pričakovanju gledalcev, ki bodo podprli naše smučarke, ki so v odlični formi in pripravljene, da se spopadejo za točke v svetovnem pokalu.

Dvodnevni praznik se bo začel danes, z dvema vožnjama veleslaloma, jutri, v nedeljo, pa bosta sledili še dve vožnji slaloma. Žrebanje štartnih številk so opravili na včerajšnji popoldanski seji vodij ekip na Bledu, kjer vse ekipe prebivajo v času tekmovanja.

Veleslalom 54. Zlate lisice bo začela Avstrijka Stephanie Brunner, toda za razvrstitev pri vrhu bo potrebno bo počakati do konca prve sedmerice najboljših veleslalomistk. Peta bo štartala Francozinja Tessa Worley,ki je vodilna v veleslalomskem svetovnem pokalu, poleg tega pa je tudi zmagovalka že dveh veleslalomov za Zlato lisico – lani v Mariboru in 2012 v Kranjski Gori. Šesta se bo na progo spustila Italijanka Federica Brignone, zmagovalka zadnjega veleslaloma v Lienzu, sedma pa Američanka Mikaela Shiffrin, zmagovalka že sedmih tekem za svetovni pokal v tej sezoni.

Slovenke so odločene, da na svoji tekmi posežejo po vrhu. Na štartu jih bo šest. Prvo jakostno skupino bo sklenila Ana Drev, v Lienzu šesta, številko 20 ima Tina Robnik, v Lienzu enajsta, in številko 28 Meta Hrovat, na zadnjem veleslalomu osma. Druge Slovenke: 51 Bucik, 60 Ajlec, 66 Slokar.

»Za gledalce bo v ciljni areni dobro poskrbljeno. V soboto jih bodo med obema veleslaloma zabavali Frajkinclarji, v nedeljo med slalomom pa Saška Lendero. Okrog ciljne arene bo dovoljeno le parkiranje vozilom z ustreznimi parkirnimi kartoni, zato bo najboljše parkirati že v Kranjski Gori ali Podkorenu, na površinah, ki bodo označene z informacijskimi tablami in jih bodo tja usmerili policisti ali reditelji. Smučarjem, ki bodo želeli v Veliko dolino (Podkoren 2), bo dostop omogočen preko naselja Podkoren do Rateč in tu s ceste za Planico nazaj po kolesarski cesti do Velike doline.« je zapisano na strani organizatorja.

S PU Kranj so sporočili, da promet poteka brez posebnosti. Gorenjski policisti so že zgodaj
zjutraj začeli z delom na športni prireditvi Zlata lisica in do sedaj ne ugotavljajo posebnosti. Promet je tekoč, na relaciji in v okolici prireditvenega prostora pa ne prihaja do zastojev.