Olimpijska bakla bo tudi na Jesenicah

Slika: Občina Jesenice

V četrtek, 11.01.18 bo ob 17. uri na Jesenice, v Športno dvorano Podmežakla, pripotovala olimpijska oziroma slovenska bakla.

Včeraj, 09.01, je Olimpijski komite Slovenije prižgal svojo olimpijsko baklo. Namen projekta je potovanje slovenske bakle po Sloveniji in ustvarjanje olimpijskega vzdušja pred začetkom olimpijskih iger v Južni Koreji. Jesenice so eno od osmih slovenskih mest, ki  pozdravijo olimpijsko oziroma slovensko baklo, s katero se bo slovenskim športnikom zaželelo veliko tekmovalnih uspehov na približujočih se zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji.

Slovenska bakla bo obiskala 8 izbranih krajev; krajev, ki imajo po mnenju Olimpijskega komiteja Slovenije bogato olimpijsko tradicijo. Na Jesenicah se bo ustavila v četrtek, 11. 1. 2018, okrog 17. ure v Športni dvorani Podmežakla.

Program v dvorani se bo začel že ob 16. uri, saj se bodo obiskovalci, od najmlajših do najstarejših, lahko preizkusili v petih simboličnih olimpijskih izzivih in si s tem prislužili simbolično darilo OKS –ZŠZ.

Okrog 17. ure bodo nekdanji olimpijci prinesli v dvorano olimpijsko baklo, ki jo bodo okrog 16.30 pred Kolpernom prevzeli od jeseniškega župana Tomaža Toma Mencingerja. Skupaj se bodo nato sprehodili do dvorane. V dvorani bodo ob olimpijskem protokolu in kulturnem programu, v izvedbi pevskega zbora Osnovne šole Prežihovega Voranca in Pihalnega orkestra Jesenice–Kranjska gora, učenci in dijaki prebrali tudi lepe želje za slovenske športnike.

“V projektu Slovenska bakla bodo sodelovali vrhunski športniki, olimpijci in nosilci olimpijskih kolajn ter navijači. Bakla bo obiskala še Mojstrano, Tržič, Celje, Velenje, Maribor, Ljubljano in Črno na Koroškem, vseskozi pa jo bo spremljal Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance. V vsakem kraju, kjer se bo bakla ustavila, bomo osrednjo pozornost usmerili v olimpijce, rojene v tistem kraju, ki so pustili pomemben pečat v slovenski olimpijski zgodovini.” so zapisali na občini Jesenice.

Pridružite se tudi vi številnim podpornikom, ki bodo ponesli slovensko baklo in prispevajte svoj delež k uspehom naših olimpijskih junakov!