Odprli so severno razbremenilno cesto

Slika: Občina Bled

Na Bledu so v soboto popoldne slavnostno odprli severno razbremenilno cesto, ki sta jo z roko v roki zgradili Republika Slovenija in Občina Bled. Blejski župan Janez Fajfar je orisal potek investicije in dodal, da je severna razbremenilna cesta prinesla še za okoli 50 milijonov novih investicij na Selišah, na območju, ki se razvijajo in postajajo novo središče dogajanj in socialnih povezovanj na Bledu. Cesta je sicer v uporabi že od julija.

Hkrati z otvoritvijo ceste so postavili tudi obeležje, ki bo opominjalo na tekme svetovnega pokala v biatlonu in promoviralo svetovno prvenstvo, ki ga bo Pokljuka gostila leta 2021.

V imenu države je spregovorila namestnica direktorja Direkcije RS za infrastrukturo, Lilijana Herga in predala sporočilo, da ceste povezujejo ljudi in kraje med seboj ter priznala, da je blejska severna razbremenilna cesta prava lepotica, s čemer se strinjajo tudi sosedje.

Trak je na oder, ki je bil postavljen v križišču na Rečici, prinesel biatlonec Miha Dovžan, domačin iz Gorij, saj severna razbremenilna cesta pomeni precej olajšan dostop tako do biatlonskega centra na Pokljuki kot tudi do veslaškega centra.

Zabava se je z ansamblom Gašperji nadaljevala v šotoru pri športnem parku Bledec.