Današnji dan bo v duhu merjenja moči. Ne prerekajte se, še posebej ne z avtoritetami. Bodite pametni in držite jezik za zobmi. Dan bo tudi delovno zelo obremenjen, zato si naredite podroben delovni načrt in poslovni plan. Kako se boste počutili preko dneva, bo zelo odvisno od tega, kaj ste včeraj naredili zase oz. če ste naredili predlagano vajo. Če je niste, jo naredite danes. Presenečeni boste nad spremembo počutja. Stres vas danes lahko potegne v pretirano občutljivost in napadalnost.

Ta preobčutljivost bo precej izrazita na poslovnem področju, kjer boste v svojih sodelavcih videli konkurente, tekmece, morda celo nasprotnike. Na poslovnem področju boste danes veliko bolje funkcionirali sami, saj dan ni namenjen timskemu delu. Veliko preveč se boste ukvarjali z vprašanji, ali ste dovolj cenjeni in kakšno mnenje imajo drugi o vas. Če potrebujete pameten poslovni nasvet, pa se le obrnite na kašno starejšo osebe, ki je že uspela na podobnem področju. Naredite si plan za cel mesec, morda celo dva, si načrtno postavite cilje in delavnost vam bo prinesla dobre rezultate. Zakopljite se v delo.

Na finančnem področju je danes pravi dan, da se lotite novih poslovnih in delovnih projektov. Še posebej uspešni boste z inovativnimi idejami, ki vam lahko prinesejo goro denarja. Če imate namen zaprositi za povišico ali kredit – danes ni najboljši dan za to.

Po delu, če lahko že med delom še bolje, se odpravite v naravo, ki zelo lajša težave kot so stres, napetost, tesnoba, težave z dihanjem… Enako pomaga tudi težko in naporno delo. Pomembno je, da se zaposlite in ne dovolite mislim, da vas razžirajo. Previdni bodite le pri pretiravanju, da ne bo prišlo do delovne izgorelosti. Če lahko, si vsake pol ure vzemite minutko časa in naredite raztezne vaje in umirjeno globoko dihajte.

Merjenje moči se lahko danes pojavi tudi na partnerskem področju. To velja predvsem za čustveno področje, še posebej, če se partner ne bo odzval na vaše izražanje strasti. Takrat se lahko v vas prebudi ljubosumje, posesivnost ali hladni cinizem. Imejte se pod kontrolo in to mešanico težkih občutkov ustavite v kali.

Današnji dan res ne spodbuja druženja, še posebej, ker boste na vsakem koraku skušali dokazovat, da ste najbolj pametni in super. To lahko povzroči, da se prijateljsko srečanje spreobrne v boj za premoč. Kljub temu, imate samski danes več možnosti za sklepanje novih prijateljstev, kot za novo partnersko zvezo.

Razdražljivost in napetost nikoli ne prinašata dobrih sikov, še posebej pa ne v odnosu do svojih otrok. Postavite se v otrokove čevlje, kako on vidi tako obnašanje in kako se ob tem počuti. Pogled nase skozi otrokove oči vas zna presenetiti, a ne v pozitivnem smislu. Prinese vam lahko marsikatero razumevanje. Poskusite in morda boste presenečeni nad uvidom, kako vaš vidi in doživlja vaš otrok.

Vaja: Najprej si v vlogi otroka osebo oglejte: kaj ima oblečeno, kako je visoka, težka, telesne značilnosti, geste in izraz na obrazu… Nato zaprite oči in usmerite pozornost v stopala. Z zaprtimi očmi glejte stopala… ki so takšna kot otrokova… nato zdrsite z notranjim pogledom višje, po nogah… opazujte oblačila, začutite težo nog, v mislih premaknite nogo… in tako drsite z notranjim pogledom vse više, dokler ne pridete do obraza. Ko v mislih odprete oči, ste v koži otroka in takrat vidite mamo (sebe) skozi njegove oči… kje stoji mama, kakšen je njen izraz na obrazu… kako se ob tem vi kot otrok počutite…
Ko ste z vpogledom zaključili, zaploskajte oz. povzročite hrup, da se prekine energetska vez in da ne boste ostali v otroku.

Želim vam miren ponedeljek, Tjaša ?.