Danes je sobota ?. In to ne tista običajna sobota – je le pustna. Zato se danes odpovejte tradicionalnemu sobotnemu pospravljanju in se prepustite energijam, ki danes podpirajo zabavo, fantazijo in druženje. Počutili se boste bolj avanturistično in pogumno, bolj boste radostni in sproščeni. Dovolite svoji domišljiji da se izrazi v vseh svoji veličini, saj je prav domišljija sila, ki lahko premika meje resničnega in je gonilna sila vašega razvoja. Vse to predstavlja odlične pogoje, da nemogoče postane mogoče.

Če kdaj, je danes dan, ko si lahko dovolite svojo vsakodnevno masko zamenjati z drugo. Poskusite, četudi se vam šemljenje zdi neresno in neprimerno za odraslo osebo. Pomislite, katero masko si vsak dan nadenete; masko, ki predstavlja vašo osebnost. To je maska, ki ste jo izoblikovali tekom življenja in ki prikazuje le del vas. Tisti del, ki je sprejemljiv, zaželen in pomemben. Vprašajte se, kateri del vaše osebnosti ostaja skrit in zanikan. To vas duši in vodi v nezadovoljstvo. Dovolite temu delu, da se izrazi. Danes. Na to pustno soboto. Poglejte nase še z druge perspektive in sprostite vse zatrte in potlačene dele svoje osebnosti. Dovolite si biti malo norčavi. Če kdaj, je danes pravi dan. Tudi to je pomemben del samorazvoja. Katera maska bi najbolje predstavila vaš drugi jaz?

Opazujte danes svoje otroke. Dovolite jim, da se našemijo in namažejo sami. Dovolite jim, da njihova domišljija dobi krila. Umirite tisti del sebe, ki kar kriči po tem, da bi otroka popravili, popravili njegov make-up, da bo le njegova oprava popolna. Pustite jim, da se zabavajo in se zabavajte z njimi. Že tako se jih preveč obremenjuje s težnjo po popolnosti in redu. Zabava in norčavost sta tisto, kar daje piko na i v tem dnevu in to je pomembneje od popolne pustne maske.

V današnji dan pojdite z navdušenjem in otroško igrivostjo. Z zavedanje, da ko hodite po svoji življenjski poti z veliko mero lahkotnosti, potem tudi veliko lažje zadihate in tako zmanjšate količino stresa. To se bo vsekakor poznalo na vašem počutju in počutju.

In v tej otroški igrivosti, si danes izberite vlogo, ki jo boste igrali tekom dneva. Izberite si vlogo v pravljici, ki bo imela srečen konec. Cel dan se obnašajte tako – tej vlogi naj sledijo vaše misli, dihanje, hoja. Morda vaš partner ne bo razumel vašega obnašanja, morda pa se vam pridruži. Sploh ni pomembno, pomembno je le, da se res vživite v to vlogo – glejte okrog sebe kot gleda najbolj srečna, občudovana in ljubljena oseba; dihajte kot diha najbolj srečna oseba, hodite kot se premika najbolj zaželena oseba. Bodite danes oseba, nad katero vedno sije zvezda sreče in morda boste zvečer presenečeni, kako čaroben dan ste imeli in koliko zanimivih stvari se vam je zgodilo.

Če se vam zgoraj opisano zdi trapasto, vam vedno ostane še druga možnost – resno razglabljanje o krivicah in pasteh življenja.

Poslovno področje bo danes bolj na stranskem tiru, pa tudi dan ni najbolj naklonjen delu ali resnim pogovorom. Tudi tu bo domišljija igrala veliko vlogo – polni boste zanimivih, drznih in velikih idej za prihodnost, ki bodo prežete z veliko mero samozavesti, optimizma in poguma. Verjetno bo večina le-teh ostala le pri besedah. Morda pa je vaša današnja vloga prav to – v vlogi uspešne, sposobne in zadovoljne osebe. In kot taki, v tej vlogi, si danes dovolite porabiti denar za to, da boste preprosto uživali. Spoznanje, da ste vredni in da je prav, da tudi sebi privoščite kakšno stvar, bo prineslo pravo olajšanje.

Hitro odgovorite na vprašanje, brez razmišljanja – katero masko bi izbrali danes? Da pokažete svoj skriti del osebnosti?

Preživite norčav dan, Tjaša ?.