Nogomet:Triglav ponovno gostuje, Domžale doma

Kranj  –  V soboto in nedeljo bodo nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom odigrali tekme 6. kroga. Dve tekmi bodo odigrali v soboto in nato še tri v nedeljo.

Nogometaši kranjskega Triglava bodo tako kot v 5.krogu ponovno gostovali, tokrat v Krškem, kjer bodo tekmo odigrali v soboto s pričetkom ob 20.00 uri. Na nogometnem igrišču štadiona Matije Gubca v Krškem so Kranjčani že osvajali točke in na splošno na gostovanjih v letošnjem prvenstvi igrajo dobro, saj so vse osvojene točke osvojili na gostovanju.

“Težko razberemo razloge za to, da igramo veliko bolj uspešno na gostovanjih kot doma. Vsekakor pa verjamem, da bomo kar najhitreje tudi doma začeli nabirati pomembne točke. Če smo že tako zelo uspešni na gostovanjih, bi si želel, da se tradicija nadaljuje že v Krškem v soboto,” je pred tekmo šestega kola prve lige Telekom Slovenije optimističen David Tijanič.

V soboto se bo prva tekma začela ob 18.00 uri, ko bodo tekmo na štadionu Ob jezeru začeli nogometaši Rudarja in Gorice. Tri tekme čakajo nato nogometaše v nedeljo. Začelo se bo ob 14.30 uri na mestnem štadionu Fazanarije, kjer bodo nogometaši Mure gostili nogometaše Aluminija iz Kidričevega, nadaljevalo se bo ob 18.15 na nogometnem igrišču ob Kamniški Bistrici v Domžalah, kjer bodo nogometaši Domžal gostili nogometaše ljubljanske Olimpije.

Po statistiki Olimpija bolje igra v Športnem parku Domžale, saj so nogometaši Olimpije v Športnem parku na 18 tekmah slavili kar enajstkrat, štirikrat so tekmo dobili nogometaši Domžal, trikrat pa se je srečanje končalo brez zmagovalca. No tokrat bodo nogometaši Olimpije z glavami morda že na tekmi za ligo Evropa, kar pa bi še kako prav prišlo nogometašem Domžal za osvajanje novih točk v državnem prvenstvu. Nedeljski program se bo končal s tekmo Maribor – Celje, ki se bo v Ljudskem vrtu v Mariboru začela ob 10.15 uri.

Tekme 4.kroga pa bodo v soboto in nedeljo odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi

Šest tekem bodo nogometaši odigrali v soboto in nato dve še v nedeljo. Nogometaši Roltek Doba in Kalcer Radomlje bodo tokrat gostovali, oba pa bosta tekmo odigrala v soboto. Vse tekme se začno ob 17.00 uri, tako v soboto kot v nedeljo. Nogometaše Roltek Doba čaka težko gostovanje na Ptuju, kjer jih bodo gostili nogometaši vodilne Drave Dakinda Ptuj, nogometaši Kalcer Radomlje pa odhajajo na gostovanje v Sežano, kjer jih čaka obračun z nogometaši CherryBox 24 Tabor Sežana.

Nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center  bodo  odigrali tekme drugega kroga

Sobotne tri tekme se bodo začele ob 17.30 uri. V Stražišču se nam obeta zanimiv gorenjski obračun med nogometaši Save Kranj in Bled Hirter, nogometaši Žiri gostujejo v Ljubljani pri nogometaših Svobode Ljubljana, v Zagorju pa bo še obračun med nogometaši Zagorja in Brinja Grosuplje.

V nedeljo bodo nogometaši Komende ob 17.30 uri na svojem igrišču v Komendi gostili nogometaše Arne Tabor 69, ob 19.00 uri pa bodo v Ivančni Gorici tekmo začeli še nogometaši Ivančne Gorice in Tinex Šenčurja.

Jože Marinček