Nogomet: Triglav Domžale doma, čas je za popravni izpit

vir: pixabay.com

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom bodo konec tedna odigrali tekme 12.kroga. Tako nogometaši Domžal, kot kranjskega Triglava bodo tekmo tega kroga odigrala v vlogi gostitelja.

Začelo se je že včeraj s tekmo v Krškem, kjer so nogometaši Krškega in velenjskega Rudarja tekmo začeli igrati na nogometnem igrišču štadiona Matije Gubca ob 17.30 uri. Tekma se je končala z rezultatom 0.0. Nadaljuje pa se danes, ko bodo nogometaši odigrali tri tekme.

Kot prvi bodo tekmo na nogometnem igrišču v športnem parku Domžale ob 14.45 uri začeli nogometaši Domžal in Mure. Gre za dva kluba, ki sta v prejšnjem krogu različno končala tekmo. Domžale so se iz zmagovalca v zadnjih petih minutah srečanja spremenili v poraženca, nogometaši Mure pa so pred razprodanim štadionom Fazanarija aktualnega prvaka Maribor premagale s kar 4:1.

“Vračam se zelo motiviran in željan trdega dela ter igre. V trenutku, ko je moj primarni cilj vrnitev v pravi tekmovalni ritem, sem se odločil, da so Domžale najboljša možna sredina. Odločitev ni bila težka, navsezadnje sem klub vseskozi spremljal in zanj stiskal pesti. Vem, da pod vodstvom trenerja Simona Rožmana igra odličen nogomet, ki mi je pisan na kožo, kar je bil še dodaten razlog za mojo odločitev. Vem, da lahko z njegovimi usmeritvami in v okolju, ki ga odlično poznam, hitro napredujem. Komaj že čakam, da bom spet nosil rumeni dres in se boril za klub, za katerega navijam že od malih nog. Zelo sem vesel, da sem spet doma,“ zadovoljstva ob vrnitvi v Domžale ni skrival hitronogi Dejan Lazarević, ki je prve nogometne korake naredil prav v domžalski nogometni šoli. Prava okrepitev in to v pravem trenutku, njegova pomoč klubu pa bo še kako dobrodošla.

Sobotni program se bo nadaljeval v Mariboru, kjer bodo nogometaši Maribora ob 17.00 uri v Ljudskem vrtu gostili nogometaše Aluminija. Sobotni spored bodo zaključili nogometaši Celja in ljubljanske Olimpije, ki bodo tekmo Na nogometnem igrišču Arena Z dežele začeli ob 20.15 uri.

Kot zadnjo tekmo 12. kroga pa bodo tekmo v nedeljo odigrali nogometaši Triglava in Gorice. To je nova priložnost za nogometaše Triglava, da še drugič zmagajo na domačem igrišču. To bo sicer težko, kajti Gorica v zadnjem času igra fantastično in točke osvaja doma, kakor tudi kadar gostuje.

Šest tekem 10. kroga bodo nogometaši druge slovenske nogometne lige odigrali v soboto. Začelo se bo s tekmo v Rogaški ob 13.00, kjer pri pri nogometaših Rogaške gostujejo nogometaši Roltek Doba. Ostalih pet tekem bodo nogometaši začeli ob 15.30 uri. Eno tekmo bodo nogometaši odigrali v nedeljo, tekmo med Cherrybox 24 Tabor Sežana –Beltinci. Tekma med nogometaši AŠK Bravo in nogometaši Kalcer Radomlje se bo odigrala 14.oktobra.

Konec tedna pa bodo nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center odigrali tekme 8. kroga. Štiri tekme bodo odigrali v soboto in nato še eno v nedeljo. Tri tekme Zagorje – Sava Kranj, Žiri – Arne Tabor 69 in Bled Hirter – Tinex Šenčur bodo nogometaši začeli ob 16.00 uri, tekmo Brinje Grosuplje – Ivančna gorica bodo nogometaši začeli pob 18.00 uri, V nedeljo je na sporedu le še tekma Komenda – svoboda Ljubljana, ki se bo na nogometnem igrišču Komenda začel ob 16.00 uri.

V sredo so nogometaši Gorenjske medobčinske zveze odigrali tekme 2. kroga Pokala MNZG. Doseženi so bili naslednji rezultati:

  • Visoko : Tinex Šenčur 0:1,
  • Škofja Loka : Bled Hirter 0:3,
  • Šobec Lesce : Zarica Kranj 1:2 in
  • Niko železniki : Sava Kranj 1:4.

Tekme 6.kroga bodo  danes odigrali nogometaši v gorenjski nogometni ligi. Vseh šest tekem bodo nogometaši začeli ob 16.00 uri, pari pa so:

  • Visoko – Niko Železniki,
  • Škofja Loka – Preddvor,
  • Zarica Kranj – Britof,
  • Bohinj – Šobec Lesce,
  • SIJ Acroni Jesenice – Bitnje dobrozasenci.si in
  • Polet – Velesovo.

Jože Marinček