Nesreči z udeležbo kolesarjev, vlomi in tatvina

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • šest obvestil o prometnih nesrečah,
  • tri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter eno v zasebnem prostoru,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Na javnem kraju so policisti v enem primeru pri posamezniku zasegli še manjšo količino
prepovedane droge konoplja.

Med šestimi nesrečami so policisti  obravnavali dve s sumom na lahke telesne poškodbe. Obakrat sta bila poškodovana kolesarja.

  • Opoldan je v Dupljah voznik tovornega vozila v kolesarja trčil pri vožnji vzvratno. Kolesar je vozil po pločniku, zato sta ob obravnavana v prekrškovnem postopku – voznik tovornega vozila zaradi povzročitve prometne nesreče, kolesar pa zaradi nepravilne uporabe prometne površine.
  • Na Jesenicah pa je sredi popoldneva kolesar padel sam in se poškodoval.

Tudi za kolesarje, enako kot to velja za motoriste, razmere niso več ugodne. Vozniki jih vedno manj pričakujejo v prometu, svoje pa k kolesarjenju v tem času dodajo še nižje temperature, ki vplivajo na telo oziroma predvsem roke. Zato morajo biti še posebej previdni!

Neznani storilec je včeraj ponoči na Savski cesti v Kranju vlomil v poslovni objekt in odtujil prenosna računalnika, na Spodnjem Brniku pa je bilo vlomljeno v skladiščni prostor. Na območju Bitenj je storilec vlomil v društvene prostore, na Zgornjem Brniku pa je bil vlomilec okoli 19.15 zaloten in pregnan s kraja pri vlomu v stanovanjsko hišo.

Na Lavtarskem Vrhu v Kraju je bila prijavljena tatvina goriva iz delovnega stroja.