Nesreča na obvoznici: Cesta je odprta za promet, na nesrečo se je odzvala tudi Mestna občina Kranj

Vir: Gasilsko reševalna služba Kranj

Na kranjski obvoznici trčili dve tovorni  vozili. Voznika sta vozila vsak v svoji smeri (eden proti Savskemu otoku, drugi proti Kranju) in sta trčila v ovinku. Po trčenju je vozilo, ki je peljalo po obvoznici navzdol, preko varovalne ograje zgrmelo na desno stran parkirišča pod nadvozom, drugo vozilo, ki je prevažalo hlodovino in ga je voznik vozil po obvoznici navzgor, pa je obstalo na pločniku za pešce ob skrajnem desnem robu nadvoza.

 

V času nesreče je padal dež, cesta je bila mokra in spolzka, okoliščine pa kažejo na neprilagojeno hitrost voznika, ki je vozil po obvoznici navzdol. Voznika sta po prvih podatkih utrpela lahke telesne poškodbe.

Pristojne službe so prazen prostor na nadvozu, kjer je bila prebita varovalna ograja, začasno zavarovale s pokončnimi tablami in trakom.

Cesta je od 12. ure dalje odprta za promet.

Odziv Mestne občine Kranj na današnjo prometno nesrečo na obvoznici 

Na današnjo prometno nesrečo na obvoznici so se odzvali tudi na Mestni občini Kranj. Zapisali so: “Ker ne gre za prvo tovrstno prometno nesrečo na državni cesti, je Mestna občina Kranj že leta 2016 na Ministrstvo za infrastrukturo naslovila zahtevo po obnovi mostu in cestišča te državne ceste na način, da ta odsek ne bo več predstavljal nevarnosti za udeležence v prometu.“.

Župan Boštjan Trilar pojasnjuje, da je Ministrstvo za infrastrukturo prošnji prisluhnilo ter obnovo obvoznice Zlato polje uvrstilo v proračun letošnjega leta.  Pogodbo z izvajalcem del je ministrstvo podpisalo 20. oktobra 2017. Kot so jim sporočili z ministrstva, trenutno poteka pridobitev in sklenitev vseh služnostih pogodb. Rok za izvedbo investicije, vredno 1.000.039 evrov, je eno leto po uvedbi izvajalca v delo. Izvajalec del je MarkoMark Nival – Nival Group, d. o. o.

Na Mestni občini Kranj tako upamo, da gre za zadnjo tovrstno nesrečo. Voznike težkih tovornih vozil pa pozivamo, da vožnjo prilagodi glede na razmere na cesti.” so še zapisali.