Nedeljski športni pregled

Slika: Pixabay

Balinanje

Balinarji v super balinarski državni ligi so včeraj odigrali tekme 10. kroga. Balinarji škofjeloške Trate so na balinišču na Trati z 20:6 premagali balinarje Skale.

Hokej

Hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL so včeraj odigrali tekme 39. kroga rednega dela. Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so na gostovanju pri hokejistih HC Fessa Falkons zmagali z rezultatom 6:1. Hokejisti HK SŽ Olimpija pa so gostovali pri hokejistih Rittner Buam in zmagali s 3:2.
Tekme 5. kroga tretjega dela pa so včeraj odigrali hokejisti v mednarodni hokejski ligi IHL. V ledeni dvorani Bled se je srečanje med hokejisti HK MK Bled in HK Triglava končalo z zmago hokejistov HK Triglava s 4:2.

Košarka

Tekma 16. kroga v košarkarski ligi Nova KBM med košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba in Rogaško se je včeraj v športni dvorani Šenčur končala z rezultatom 79:64 v korist košarkarjev Šenčur Gorenjska gradbena družba.
Tekmo 13. kroga v prvi slovenski ženski košarkarski ligi med košarkaricam Triglava in Grosupljega so s 74:52 dobile košarkarice kranjskega Triglava..
Košarkarji v drugi košarkarski ligi so včeraj odigrali tekme 19. kroga. Rezultata: Plama Pur : LTH Castings 67:60 in Brinox Medvode : Triglava Kranj 88:74.
Tekme 13. kroga so včeraj odigrali košarkarji v tretji košarkarski ligi. Rezultati: Basketball Celcit : Krvavec Meteor 78:66, Gorenja vas : Ježica 73:75 in Litija : Emos Jesenice 67:84.

Odbojka

Rezultati v odbojkarskih ligah:

  • prva odbojkarska liga moški – 14.krog: Triglav – Maribor 2:3 in Črnuče – Calcit Volley 1:3;
  • prva odbojkarska liga ženske – 13.krog: Roto Kema Puconci – Calcit Volley 0:3 in Zgornja Gorenjska – Formula Formis 0:3;
  • druga državna odbojkarska liga zahod ženske – 14.krog: Aquawatt Žirovnica – ATK Grosuplje 0:3, ŽOK Triglav Kranj – Vital Ljubljana 3:0 in ŽOK Partizan Škofja Loka – Calcit Volley II 1:3;
  • tretja državna odbojkarska liga zahod ženske – 12.krog: Bled Jesenice – Triglav Kranj 1:3 in Neptun Kanal – ŽOK Triglav Kranj II 3:1.

Rokomet

Po dvomesečnem odmoru so s tekmami 12.kroga prvenstvo nadaljevali rokometaši v drugi državni ligi. Rezultata: RD Alples Železniki : RK Ajdovščina 35:27, tekma RK Metlika : RK Cerklje se ni odigrala.

Jože Marinček