Nedeljski športni pregled

Balinanje

V super balinarski ligi so balinarji včeraj odigrali tekme 9. kroga. Balinarji škofjeloške Trate, ki so edini predstavnik Gorenjske v ligi so gostovali pri balinarjih Zabiče in tekmo dobili s 14:12.

Hokej

Hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL so včeraj odigrali tekme 3. kroga. Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so morali na gostovanju pri hokejistih EK Zeller Eisbaren priznati premoč domačinov, ki so zmagali z 1:0. Edini zadetek je dosegel še lani član Jesenic Martin Oraže. Hokejisti HL SŽ Olimpije so na domačem ledu proti hokejistom Rod Bull Hockey Juniors osvojili nove točke saj so zmagali z 2:0.
V mednarodni hokejski ligi IHL so hokejisti včeraj odigrali tekma 4. kroga tretjega dela. V Zagrebu so gostovali pri hokejistih KHL Mladost hokejisti HK MK Bled in tekmo izgubili s 3:2. Oba zadetka za HK MK Bled je dosegel Tadej Burazin. V ledeni dvorani Zlato polje so hokejisti HK Triglava s 6:1 premagali hokejiste zagrebškega KHL Medveščaka. Po dvakrat sta zadela Krištof Potočnik in Žan Zupan, po enkrat pa še Nejc Hočevar in Anže Terlikar.

Košarka

Danes ob 19-tih bodo v košarkarski ligi Nova KBM tekmo 15. kroga v hali Tivoli začeli košarkarji Petrol Olimpije in Šenčurja Gorenjska gradbena družba.
V prvi ženski košarkarski ligi so košarkarice včeraj odigrale tekme 13. kroga. V športni dvorani Gimnazije Celje – Center so košarkarice Cinkarne Celje s 60:55 premagale košarkarice kranjskega Triglava
Včerajšnja tekma 18. kroga v drugi košarkarski ligi med košarkarji LTH Castinsom in ECE Triglavom se je v športni dvorani Poden v Škofja Loki končala z rezultatom 192:69 v korist košarkarjev LTH Castings
V tretji košarkarski ligi so košarkarji včeraj odigrali tekme 12. kroga. Dosežena sta bila naslednja rezultata – Krvavec Meteor : Enos Jesenice 67:79 in Calit Basketball : Gorenja vas 93:62.

Odbojka

V prvi odbojkarski ligi za moške je Panvita Pomgrad s 3:0 premagala Triglav. Rezultati tekem 13. kroga v drugi državni odbojkarski ligi zahod:

  • ATK Grosuplje : ŽOK Triglav Kranj 3:0,
  • Krim Pirnar doors ; Aquawatt Žirovnica 3:0 in
  • Vital Ljubljana : ŽOK Partizan Škofja Loka.0:3.

Rezultata 11.kroga v tretji odbojkarski ligo zahod:

  • Triglava Kranj : Logatec 0:3 in
  • ŽOK Triglav II Kranj : Bled Jesenice 1:3.

Vaterpolo

Rezultata 4.kroga v članskem državnem vaterpolskem prvenstvu:

  • VD Kamnik . VK Ljubljana Slovan 7;23 in
  • VD Koper 1958 : AVK Triglav 8:11.

Jože Marinček