Mednarodni turnir HK Jelen dobili hokejisti češkega Trebiča

vir: youtube.com
Sedem hokejskih ekip iz Avstrije, Češke, Nemčija in Slovenije se je odzvalo povabilu hokejistov HK Jelen, ki v letošnjem letu praznujejo 30 let delovanja, da nastopilo na mednarodnem turnirju, ki so ga na praznovanje okrogle obletnice organizirali.

Sedem ekip je bilo v predtekmovanju razdeljenih v dve predtekmovalni skupini. V skupini A so v soboto največ pokazali veterani True Team, drugi so bili hokejisti češkega Trebiča, tretje mesto je osvojil organizator Jeleni, četrti pa je bil Chiemgan iz Nemčije. V skupini B so bili v soboto najbolj prepričljivi hokejisti Citroena, Mamuti so bili drugi, tretji pa hokejisti iz Celovca.

V nedeljo so v dopoldanskem času odigrali tekme polfinala in seveda tekmo za 5. mesto. V polfinalu je ekipa True Team s 4:0 premagala ekipo Mamuti, v drugem polfinalu pa je Trebič s 3:2 ugnal ekipo Citroen. Tekmo za končno 5. mesto so prepričljivo s 5:3 proti nemškemu Chiemganu dobili hokejisti organizatorja Jeleni. Tekma za 3.mesto so tako igrali hokejisti Mamutov in Citroena. Boljši je bil Citroen, ki je zmagal s 4:1 in osvojil končno tretje mesto, Mamuti pa so bili četrti. Tekmo za prvo mesto sta odigrali ekipi True Team in češki Trebič. Izkazalo se je, da je Češka zibelka hokeja in da se tam igra dober hokej. Enostavno so zmagali s 4:0, nasprotniku pa niso dovolili da bi jih presenetili.

»Odziv je bil krasen, saj so se vabilu odzvale najboljše ekipe. Mi smo se izkazali kot dober organizator in pohvale na organizacijo dežujejo iz vseh strani. Posebno Čehi so pokazali da se na Češkem še vedno igra kvaliteten in dober hokej. Naša uvrstitev pa tam, tam. Zaradi enega samega zadetka smo izpadli iz polfinala, a je tako, kot pravijo izkušenejši, na svojem turnirju ne smeš zmagati.« je po končanem turnirju povedal Staš Kalan, gonilna sila hokejistov HK Jelen. Izbran je bil tudi najboljši igralec turnirja in čast je doletela člana ekipe Jelen Miha Avguština, najboljši vratar je bil Blaž Zore iz ekipe Citroen, ekipa Jeleni pa je bila najbolj disciplinirana in je prejela nagrado za fair pay.

Jože Marinček