Kronika: Prehitro skozi naselje, izločili vinjena voznika

vir: policija.si

Pregled dogajanja v zadnjih 24 urah 

Gorenjski  operativno  komunikacijski  center  je v zadnjih 24 urah sprejel:

 • 9 obvestil o prometnih nesrečah,
 • 3 prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in 2 v zasebnem prostoru,
 • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in ponareditev
  denarja,
 • zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

Dva voznika v naselju občutno prehitro

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve občutni prekoračitvi hitrosti na cestah v naselju.

 • Na cesti Hlebce – Lesce so prometni policisti po prehitevanju z vozilom provida zapeljali za voznikom osebnega avtomobila, ki je na omejitvi 50 km/h vozil s povprečno hitrostjo 81 km/h.
 • V drugem primeru pa so policisti v Radovljici, prav tako na omejitvi 50 km/h, pri drugem vozniku izmerili še hitrost 85 km/h.

V obeh primerih gre za občutljiva območja, saj ena cesta vodi mimo osnovne šole, druga pa mimo varstvenega centra. V obeh primerih policisti vodijo prekrškovna postopka.

Hitrost je med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, pogosto je povezana tudi z nepravilno stranjo in smerjo vožnje, nepravilnim prehitevanjem ter neupoštevanjem pravil o prednosti in alkoholom. Vse to so razlogi, zaradi katerih na cestah umre največ udeležencev.

Zato vozniki dosledno spoštujte omejitve hitrosti in jo prilagodite razmeram na cesti, ker morate vedno voziti tako, da ves čas vožnje obvladujete svoje vozilo in da ga lahko ustavite pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakujete. Še posebej je to pomembno v okolici šol, zavodov, vrtcev, znotraj naselij itd., kjer je največ najbolj ranljivih udeležencev.” opozarja mag. Bojan Kos.

Izločili dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola

 • Eden je napihal  0.52 mg/l alkohola.
 • Drugi je vozil z 0.38 mg/l alkohola.
 • V še enem primeru so obravnavali tudi voznika, ki je v času prepovedi vožnje vozil neregistriran osebni avtomobil z drugimi registrskimi tablicami.

Vse tri voznike so policisti izločili iz prometa, vozniku, ki je vozil v času prepovedi, pa so zasegli tudi osebni avtomobil.

Voznik trčil v zapornico

Na prehodu ceste čez železniško progo je včeraj zvečer na Jesenicah voznik trčil v zapornico. V nesreči je poškodoval zapornico, policisti pa ga obravnavajo zaradi kršitve
nepravilne vožnje z vozilom na prehodu ceste čez železniško progo.

Opozorilo: Na prehodu ceste čez železniško progo ima vlak prednost pred vsemi udeleženci cestnega prometa. Zato se morajo udeleženci pred prehodom ustaviti.