Kranjska obvoznica je zaradi nesreče zaprta

S PU Kranj so sporočili, da gorenjski prometni policisti na kranjski obvoznici Zlato polje oziroma cesti, ki vodi mimo nakupovalnega središča na Savskem otoku, obravnavajo prometno nesrečo z udeležbo dveh tovornih vozil.

Po prvih podatkih ne gre za hujšo nesrečo, je pa eno od udeleženih tovornih vozil v nesreči prebilo varovalno ograjo na mostu in zgrmelo v globino na parkirišče. V nesreči sta po prvih podatkih udeleženi samo ti dve vozili. Cesta je zaprta, aktivnosti na kraju pa še intenzivno potekajo.

Dopolnitev

Voznika sta vozila vsak v svoji smeri(eden  proti Savskemu otoku, drugi proti Kranju) in sta trčila v ovinku. Po trčenju  je  vozilo,  ki  je  peljalo po obvoznici navzdol, preko varovalne
ograje  zgrmelo na desno stran parkirišča pod nadvozom, drugo vozilo, ki je prevažalo  hlodovino  in  ga  je  voznik  vozil po obvoznici navzgor, pa je obstalo  na  pločniku  za  pešce  ob  skrajnem  desnem robu nadvoza.

V času nesreče  je padal dež, cesta je bila mokra in spolzka, okoliščine pa kažejo
na neprilagojeno hitrost voznika, ki je vozil po obvoznici navzdol. Voznika sta po prvih podatkih utrpela lahke telesne poškodbe.

Pristojne  službe  so  prazen  prostor  na  nadvozu,  kjer  je bila prebita varovalna ograja, začasno zavarovale s pokončnimi tablami in trakom.

Cesta je od 12. ure dalje odprta za promet.