Jutri po ulicah Kranja: 2. Tek za Kranj

vir:ak-triglav.si

Dosežen je bil nov mejnik Teka za Kranj, namreč skoraj 1000 prijavljenih tekačev.

V soboto, 13. oktobra 2018, bodo tako vsi skupaj preplavili mestne ulice in uživali na edinstvenem doživetju v osrčju Kranja.

Organizator dogodka je tudi letošnje leto Atletski klub Triglav Kranj, soorganizatorji pa so Zavod za šport Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj ter Mestna občina Kranj. Tekači bodo uživali na zanimivi krožni tekaški trasi, ki bo potekala mimo Prešernovega gaja, čez kanjon Kokre in po kranjskih ulicah do vodnjaka v starem mestnem jedru. Teklo se bo na 3,3 km in 10 km, najmlajši pa se bodo lahko preizkusili na Krančkovem otroškem teku, katerega dolžina znaša 200 m. Prijavljeni otroci bodo prejeli majice in darilne vrečke, po končanem teku pa tudi priznanja.

Start otroškega teka bo ob 11.30 (pri vodnjaku na Glavnem trgu v starem Kranju). Sledil bo pozdravni nagovor župana in predsednika Atletskega kluba Triglav Kranj, ob 12.00 uri pa še štart vseh ostalih tekov (prav tako na Glavnem trgu v starem Kranju). Po končanem športnem udejstvovanju bo na tekače čakal topli obrok, zaključek prireditve pa bo podelitev medalj in pokalov absolutnim zmagovalcem ter družabno-zabavni program.

Na prireditvenem prostoru bo Agencija za varnost prometa postavila šotor VIDKO, kjer bodo obiskovalci lahko preverili, zakaj je uporaba odsevnih teles v prometu nujna.

Kulinarična razvajanja bo omogočilo podjetje ŽITO. Tako bo mogoče zarezati v velikanski jubilejni kruh in se posladkati s čokolado velikanko ter mini roladicami. Pozabiti ne smemo še na Kranjsko klobaso velikanko, ki bo zaradi svojih izjemnih dimenzij zavzela veliko prostora

Da bo dogodek zares nepozaben, bodo poskrbeli sponzorji teka. Letos so to HOFER, AVP, SKB banka in Merkur.

Tek za Kranj podpirajo tudi ambasadorji športa: Marko Milič, Rok Puhar, Robert Kranjec, Emil Tahirovič in Vesna Fabjan.

Natančnejši program dogodka ter ostale zanimive informacije, povezane s tekom, si lahko ogledate na spletni strani www.tekzakranj.si.

Za konec pa še nekaj statistike. Do sedaj se je prijavilo skoraj 200 otrok in 700 tekačev. Med prijavljenimi je tudi veliko število kranjskih klubov, ki bodo v soboto svojo vzdržljivost preizkusili na mestnih ulicah Kranja.

Lani je na teku na 3,3 km med moškimi prepričljivo vodil Rok Puhar, ki je progo premagal v času 9,32 minute. Pri ženskah je slavila Sara Mohorič s časom 12,24 minute. V teku na 10 km je bil prvi Božnar Sebanc Zdravc s časom 36,55 minute, pri ženskah pa Alenka Vindiš s časom 46,40 minute.

Zdaj pa že nestrpno pričakujemo izide letošnjega 2. Teka za Kranj.