Jeseničani zgubili v dveh minutah

vir:pixabay

Hokej

Včeraj so hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL odigrali 32. oziroma 34. tekmo rednega dela. V športni dvorani Podmežakla se je odigral letošnji šesti hokejski derbi med hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenica in HK SŽ Olimpija, že šestič pa so ga dobili hokejisti HK SŽ Olimpije.

Tokrat so bili bližje zmagi hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenic, ki so po odigranih dveh tretjinah vodili s 3:1, a nato v slabih dveh minutah in pol prejeli tri zadetke, zadnjega za končnih 3:5 (1:1, 2:0, 0:4) na prazen gol. Za Jeseničane so zadetek dosegli Gašper Glavič, Žiga Urukalo in Philippe Paradies.

Z 80 osvojenimi točkami je HK SŽ Olimpija druga, HDD SIJ Acroni Jesenice pa z 52 točkami deveti.

Naslednjo tekmo bosta oba predstavnika igrala že jutri. Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice bodo v domači dvorani Podmežakla gostili ob 19h vodilni Pustertal Wolfe, hokejisti HK SŽ Olimpija pa bodo ob 20h gostovali pri tretjem na lestvici Rittner Buam.

Danes bodo hokejisti HK Slavija Junior in kranjskega HK Triglav odigrali tekmo rednega kroga v Internacionalni ligi IHL. Tekma na drsališču v Zalogu se bo začela ob 19.15.

.

Košarka

Košarkarji v ligi Nova KBM so včeraj odigrali dve tekmi 15. kroga in tri tekme v naprej odigranem 18.krogu. Tekmo 18 .kroga so odigrali košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba, ki so gostovali v Šentjurju in tekmo proti košarkarjem Šentjurja v OŠ Hruševec Šentjur izgubili z 85:72. Košarkarji Helios Suns so v športni dvorani Domžale igrali proti košarkarjem Petrol Olimpija in jih premagali z 72:60.

Nogomet

Nogometaši Triglava danes znova odhajajo v hrvaški Umag, kjer bodo ostali do sobote in tam odigrali tekmo z drugo ekipo Slobode iz Tuzle. Na povratku v Kranj v soboto se bodo ustavili še v Sežani, kjer bodo odigrala generalko pred nadaljevanjem državnega prvenstva s moštvom CherryBox24 Tabor Sežana.

Jože Marinček