Jeseničani ob 70.letnici kluba suvereno dobili 480. večni derbi v Ljubljani

Hokej

V Alpski hokejski ligi AHL so hokejisti včeraj odigrali tekme 32.kroga. Slovenski derbi, 480. po vrsti, v hali Tivoli med hokejisti HK SŽ Olimpije in HDD SIJ Acroni Jesenice se je končal z rezultatom 2:6 v korist hokejistov HDD SIJ Acroni Jesenice.

V mednarodni hokejski ligi IHL so hokejisti HK Triglava sinoči s 17:2 v ledeni dvorani Zlato polje premagali hokejiste HDK Maribor.

Včeraj pa so tekme rednega kroga državnega prvenstva odigrali kadeti. Kadeti kranjskega HK Triglava so v Zagrebu s 3:0 premagali Team Zagreb, HD Mladi Jesenice so z 8:1 premagali vrstnike HDK Maribor, kadeti HK MK Bled pa so z 12:3 premagali HK ECE Celje.

Košarka

Včeraj pa so tekme v treh moških in eni ženski košarkarski ligi odigrali košarkarji in košarkašice.

V košarkarski ligi Nova KBM so košarkarji odigrali tekme 12. kroga. Košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba so igrali v dvorani Tri lilije v Laškem tekmo s košarkarji Zlatorog Laško dobili z 92:87.

Košarkarice kranjskega Triglava so gostovale v prestavljenem 1. krogu v Slovenskih Konjicah in košarkarice Konjice premagale z 69:45.

V drugi slovenski košarkarski ligi so košarkarji včeraj odigrali tekme 12. kroga. Dosežena sta bila naslednja rezultata:

  • LTH Castings : Grosuplje – 59:74 in
  • Plama Pur : Brinox Medvode – 75:59.

Tekme 9. kroga pa so včeraj odigrali tudi košarkarji v tretji slovenski košarkarski ligi. Rezultati:

  • Kolpa Črnomelj : Krvavec Meteor – 88:71,
  • Calcit Basketball : Enos Jesenice – 89:80 in
  • Litija :  Gorenja vas – 72:65.

Vaterpolo

Včeraj so s tekmovanjem v državnem članskem prvenstvu začeli vaterpolisti. V pokritem olimpijskem bazenu v športnem centru Kranja se je odigrala tekma med vaterpolisti AVK Triglava in VK Ljubljane Slovana. Boljši so bili vaterpolisti VK Ljubljana Slovan, ki so
zmagali z 9:6. Tekma VD Koper 1958 – AVK Branik se bo odigrala v sredo, VD Kamnik pa je bil tokrat prost.

Jože Marinček