Jeseničani in Kranjčani zmagali na gostovanju

vir: pixabay

Kranj, JeseniceV Alpski hokejski ligi AHL so hokejisti v soboto odirali tekme rednega ligaškega dela. Do nove zmage sta prišla kar oba predstavnika Slovenije v ligi, tako hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice, kot hokejisti HK SŽ Olimpije.  Zmagi pa sta še bolj pomembni, saj sta bili doseženi na gostovanju.

Hokejisti iz Jesenic so s zadetki Erika Svetine, Aleksandra Magovica, Nejca Stojana, Gašperja Glaviča in Mihe Logarja na gostovanju pri hokejistih Fassa Falcons zmagali s 5:1 (2:0, 0.0. 3:1). Tokrat so odlično izkoriščali številčno prednost na ledu, saj so vse zadetke dosegli s igralcem več, kar je bila v preteklosti slaba stran jeseniških hokejistov.

Zmagali pa so tudi hokejisti HK SŽ Olimpija, ki so po kazenskih strelih s 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0) premagali hokejiste Rittner Buam. Odločilni zadetek je dosegel Kristjan Čepon, ki je dosegel tudi gol za zmago HK SŽ Olimpije  v Kranju na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva.

Naslednjo tekmo bosta oba kluba igrala 27. februarja, ko bodo Jeseničani doma gostili klub Iva Jana WSV Starzing Bronicos Weihenstepan, Ljubljančani pa S.G.Cortina Hafro.

V mednarodni hokejski ligi IHL pa so hokejisti v soboto odigrali tekma 5. kroga tretjega dela. Vodilni hokejisti kranjskega HK Triglava so gostovali na Bledu in hokejiste HK MK Bled premagali s 4:2 (1:1, 1:0, 2:1). Dva zadetka za HK Triglav je dosegel Miha Vilfan po enega pa Miha Ahačič in Anže Terlikar, za HK MK Bled pa sta zadela Mitja Pazlar in Marko Tarman. Ker je KHL Medveščak s 5:3 premagal HK ECE Celja in ima sedaj HK Triglav enajst (11) točk naskoka pred drugim ne lestvici.

Danes se bosta odigrali povratni tekmi polfinala članskega državnega prvenstva. Ob 19h se bo začela tekma v športni dvorani Podmežakla na Jesenicah, med hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice in HK ECE Celje.
Prvo tekma v Celju so Jeseničani dobili s 4:2. Ob 20-tih se bo začela še tekma v hali Tivoli v Ljubljani med hokejisti HK SŽ Olimpije in kranjskim HK Triglavom. Prvo tekmo v Kranju so z 2:1 dobili Ljubljančani.

Jože Marinček