Izločili dva voznika pod vplivom droge, 3 trčenja z divjadjo

vir:trucker.de

Iz PU Kranj so sporočili, da so v zadnjih 24 urah sprejeli naslednja obvestila: sedem  obvestil  o  prometnih  nesrečah, dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem  redu  in  miru  na  javnem  kraju  in  štiri v zasebnem prostoru, s področja   kriminalitete   pa   o  sumih  kaznivih  dejanj  tatvina,  vlom, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.

Kršitve cestno prometnih predpisov

Dvema  prepoved  vožnje  zaradi  droge,  še dva brez vozniškega dovoljenja. Gorenjski  policisti  so včeraj zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog  obravnavali dva voznika, enega od njiju in še dve drugi osebi pa tudi zaradi  posedovanja snovi, ki je zelo verjetno prepovedana droga. V še dveh drugih  primerih  so  policisti  postopek  v  prometu  zaključili z zasegom osebnih  vozil,  ker  sta  bila voznika v prometu udeležena brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V  Kranju  je včeraj popoldan voznik osebnega avtomobila odklonil strokovni pregled  zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, v postopku pa mu je  bila  manjša  količina  snovi tudi zasežena. V Tržiču pa so policisti v podobnih  okoliščinah  obravnavali  voznico,  ki je bila pozitivna na hitri test  za  prepovedane  droge  in  je  ta  test pokazal prisotnost konoplje. Voznica  je  v avtomobilu je prevažala tudi dva potnika, pri katerih je bil opravljen  zaseg  manjše  količine  snovi, ki je verjetno prepovedana droga konoplja.  Voznikoma  je  bila  prepovedana  nadaljnja  vožnja  in sta bila izločena  iz  prometa,  o  zasegih prepovedane droge pa policisti še vodijo prekrškovne postopke.

Učinek  prepovedanih  drog  pomembno zmanjšuje posameznikove sposobnosti za
vožnjo  vozila  ter  udeležbo  v  prometu  in zelo močno vpliva na zaznavo, predvidevanje,   presojo   ter   odločanje   in  manevre  voznika.  Gre  za
zaskrbljujoče  učinke,  ki  imajo  dejanski vpliv na vožnjo vozila. Zato je
vožnja vozila v takem stanju izredno nevarna!

Trčenja z divjadjo

Zadnje  tri  prijave  prometnih  nesreč  na gorenjskih  cestah v zadnjih 24 urah so bile povezane s povoženjem divjadi.
Včeraj  zvečer  je  voznica v divjad trčila med Ribčevim lazom in Bohinjsko Bistrico,  ponoči  je  bilo  trčenje  prijavljeno pri Bohinjski Beli, danes zgodaj zjutraj pa v Podbrezjah.

Vozniki,  v  izogib  tovrstnim  trčenjem  na krajih, kjer lahko pričakujete divjad, prilagodite hitrost vožnje in vozite previdno!

Požar na vozilu

Včeraj  popoldan je vozniku v Kranju med vožnjo zagorel osebni  avtomobil.  Požar  so  pogasili  gasilci, v dogodku je nastala samo materialna  škoda, do sedaj preverjeni podatki pa izključujejo tujo krivdo.

Nesreče na smučiščih

Blejski policisti so včeraj obravnavali dve nesreči na smučišču.  V  eni  gre  za  trčenje  med  dvema  uporabnikoma  smučišča pri »airboarding«  spustu,  v  drugi  pa  za padec smučarke. V obeh nesrečah so udeleženci utrpeli telesne poškodbe.

V  večini nesreč na gorenjskih smučiščih v letošnji smučarski sezoni je šlo za  padce smučarjev, v nekaj nesrečah pa tudi za trke med smučarji. Nesreče so  pogostejše  med  vikendi, ko je večja tudi zasedenost smučišč. V izogib neljubim  dogodkom  na  smučiščih  svetujemo  veliko previdnost in dosledno upoštevanje FIS pravil varnega smučanja, predvsem glede hitrosti, alkohola, prehitevanja,  ustavljanja  ter uporabe ustrezne opreme in čelade. Smučarji naj z vidika varnosti smučanje prilagodijo tudi svojemu znanju, sposobnosti in opremi ter vremenskih razmeram in zasedenosti smučišč.

Ostala kaznjiva dejanja

Blejski  policisti  so  včeraj  sprejeli  prijavo  o poškodovanju več bal sena med  Koritnem in Šobcem. Poškodovanih je okoli 25 bal sena. Policisti še vodijo postopek.

Včeraj pozno popoldan je bilo v Miljah vlomljeno v stanovanjsko hišo in  odtujen  nakit,  v  Britofu  pa  sta  bila  preko  dneva  pri  vlomu  v stanovanjsko hišo odtujena zlatnina in denar.