Hokej v Kranju in na Gorenjskem

Polfinale

HDD SIJ Acroni Jesenice, HK SŽ Olimpija, HK Triglav in HK ECE Celje so moštva, ki so se uvrstila v boj za osvojitev državnega hokejskega prvaka tekmovalne sezone 2017 – 2018.

V polfinalu, ki se igra na dve tekmi, se bodo pomerili hokejisti HK ECE Celja in HDD SIJ Acroni Jesenice ter HK Triglav in HK SŽ Olimpija. Prve tekme polfinale se bodo odigrale v ponedeljek, 29.januarja, v Celju in Kranju, povratne pa čez teden dni, torej v ponedeljek 05.februarja.

In kakšne naj bi bile napovedi pred igranjem prve tekme?

V letošnji sezoni sta morala tako HDD SIJ Acroni Jesenice, kot HK SŽ Olimpija, ki sta igrala v Alpski hokejski ligi AHL, odigrati dva tekmi s tekmeci, ki so igrali v mednarodni hokejski ligi IHL. Medsebojni prvi dve tekmi pa sta se šteli tudi za državno prvenstvo.

Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so tako suvereno premagali hokejiste HK SŽ Olimpije (6:4, 3:2) in HK Celja (5:2, 10:1), s HK Triglavom pa so eno tekmo dobili (6:2) in eno izgubili (1:2). Zanimivo pa je, da so se na teh dveh tekmah, vedno veselili hokejisti, ki so gostovali.  HK SŽ Olimpija je dvakrat premagala HK ECE Celje (7:1, 14:3) in dvakrat HK Triglav (5:0, 5:1), HK Triglav pa je dvakrat premagal HK ECE Celje (3:0, 4:2).

Sedaj pa je na vrsti polfinale, v katerem so Kranjčani prvič in to prav v letu, ko praznujejo pol stoletja delovanja. Nasprotnik pa po meri, saj so to hokejisti, ki se jih da premagati. S pametno in potrpežljivo igro in ne zaletavostjo, je možno marsikaj. V nasprotnem moštvu imajo težave, kot so poškodbe in slabi rezultati v Alpski hokejski ligi. Tudi odnosi znotraj samega moštva niso najboljši in HK Triglav bi moral to izkoristiti. V mednarodni hokejski ligi IHL igra HK Triglav suvereno, zato tudi vodi in ima lepo priložnosti, da osvoji naslov zmagovalca lige.

V soboto jih čaka že četrta tekma v tretjem delu. Igrajo jo doma, nasprotnik pa je zagrebški Medveščak. Tekma se bo začela ob 19.15 uri. Žan Us, Miha Ahačič, Blaž Škrjanec, Anže Terlikar. Žan Zupan, Jaša Jenko. Miha Potočnik, Luka Logar, Nejc Hočevar, Sebastjan Grošelj, Krištof Potočnik, Jan Lampič, Urban Ban, Nace Vilfan, Miha Vilfan, Matic Štenkler, ter ostali kot sta vratarja Kristan Šenk in Uroš Plavc, ter igralci Matevž Ban, Maj Tavčar, Peter Pavc, Rok Mubi in Patrik Rozman so že dokazali do so zmožni odigrati dobro in zakaj ne bi sedaj izkoristili te priložnost.

„Naši postavljeni cilji pred začetkom sezone so uresničeni. Zadali smo si, da se članskim moštvom zagotovimo igranje polfinala ker nem je uspelo. Še več. Ligaško del prvenstva smo končali na tretjem mestu, kar pomeni ob dejstvu za se za tretje mesto ne igra, da imamo zagotovljeno medaljo članskega državnega prvenstva, le še vprašanje je kakšen bo sijaj. Jaz osebno verjamem v fante in vem da bodo sedaj v polfinalu odigrali 120% in pokazali do so iz pravega testa. Upam da bo dvorani Zlato polje v ponedeljek nabita do zadnjega kotička in da bo to pravi hokejski praznik.“ je pred igranjem prve polfinalne tekme, v kateri je hokejistom HK Triglava nasprotnik ljubljanska Olimpija, povedel trener Gorazd Drinovec in se dotaknil tudi mednarodne hokejske lige IHL: „V ligi smo od vsega začetka vodilno moštvo na lestvici, kar marsikdo ni pričakoval. Izgubili smo dve tekmi, pa tudi dobili take tekme, ko zmaga ni bila za pričakovati. Imamo prednost in moramo je zadržati. Pet točk naskoka pred drugim naj bi bilo dovolj do končamo ligaško dela kot prvi in nato še sama končnica. Četrtfinale z osmim, pa nato polfinale s zmagovalcem četrtim in petim in nato še finale. No to je še daleč. Lepo počasi iz tekme v tekmo kot do sedaj. Ob 50.letnici delovanja bi bila to lepa nagrada za uspešno delo.“

Da bo uspešno končana sezona so zaslužni prav vsi, na prvem mestu trenerji Gorazd Drinovec, Gregor Kranjc, Mitja Kern, Edo Hafner, Jure Kozjek, Domen Jemec, Anže Pintar in seveda predsednik Jure Ahačič, podpredsednik Robert Potočnik. tehnično osebje Igor Lampič, Darko Škrjanec, Simon Burgar, Nataša Kuhar, Marko Perčič in Jernej Čerin, kakor tudi direktor Emilijan Pavlin. Tekma s KHL Medveščakom v soboto se bo začela ob 19.15 uri, tekma s HK SŽ Olimpijo v ponedeljek pa se bo začela ob 18.00 uri. Vstopnina za posamezno tekmo je 5 EUR.

Jože Marinček