Hokej liga AHL: Jeseniški hokejisti ponovno visoko izgubili, Olimpija zmagala

vir: Pixabay

Hokej

Hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL so včeraj odigrali dvanajste tekme prvenstva sezone 2018 – 2019. Hokejisti HK SŽ Olimpije so v športni dvorani Tivoli odigrali tekmo z Wipptal Broncos Weihenstephan. Hokejisti, ki jih vodi selektor slovenske hokejske reprezentance Ivo Jan, so jih premagali s 6:2. Z novo zmago ima HK SŽ Olimpija 30 osvojenih točk in je druga. Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice, ki so z 21 točkami trenutno sedmi, so tokrat gostovali. Gostovali so pri hokejistih HC Pustertal Wolfe in izgubili s 6:2, zadetka za HDD Jesenice sta dosegla Luka Bašič in Gašper Glavič. Jeseničani z 21 osvojenimi očkami ostajajo na sedmem mestu.

Danes bodo hokejisti HDK Maribora in HK Triglava odigrali tekmo državnega članskega prvenstva, Tekma v ledeni dvorani Tabor v Mariboru se bo začela ob 19ih.

Nogomet

Nogometaši bodo danes odigrali druge tekme četrtfinala nogometnega Pokala Slovenije. Ob 13ih bodo tekmo v Murski Soboti začeli nogometaši Mure in Gorice. Prvo tekmo v Novi Gorici so dobili nogometaši Mure s 3:0. Ob 17ih se bo začela tekma v Domžalah, kjer bodo domačini poskušali uloviti zaostanek, saj so prvo tekmo v Mariboru z 1:0 dobili nogometaši Maribora. Ob 18ih se bo začela tekma v Kidričevem med nogometaši Aluminija in Krškega. Prva tekma se je končala neodločeno 2:2, ob 20ih pa se bo začela še tekma med nogometaši Olimpije in Kopra. Prvo tekmo v Kopru je dobila Olimpija s 5:0.

Danes bodo nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi odigrali še dve tekmi 13.kroga. Ob 14ih se bo začela tekma na nogometnem igrišču športnega parka Radomlje med nogometaši Kalcer Radomlje in Vitanest Bilje.

Danes bodo nogometaši Save Kranj in Tinex Šenčurja odigrali tekmo 12.kroga v tretji slovenski nogometni ligi. Tekme se bo na nogometnem igrišču Save Kranj v Stražišču začela ob 14ih.

Jože Marinček