Bled: Več oseb padlo v jezero

Slika: Pixabay

Interventne službe so danes okoli 9.15 sprejele obvestilo o tonjenju pletne na blejskem jezeru. Dogodek se je zgodil pri obali jezera.

Po prvih podatkih je po prevrnitvi plovila v vodo padlo več oseb. Nekaterim je bila nudena zdravniška pomoč, nihče ni življenjsko ogrožen, so še sporočili s PU Kranj.

Dopolnitev:

Dogodek se je zgodil pri izplutju pletne, ko je še pri obali pri nižji globini eden od turistov padel v vodo. To je na plovilu povzročilo zmedo, plovilo pa se je prevrnilo. V vodo, ki je na tem kraju visoka do približno 2,5 metra, je takrat padlo še okoli deset drugih oseb iz tega plovila. V vodi so bili krajši čas. Pomoč so jim nudile osebe, ki so bile takrat blizu, posredovale pa so tudi interventne službe.

Skupno so bile s kraja tri osebe odpeljane v zdravstveno ustanovo. V dogodku so bili udeleženi državljani Koreje in ena državljanka Nizozemske. Pletnar ni bil pod vplivom
alkohola, z dogodkom pa so policisti seznanili pristojnega inšpektorja za plovbo po celinskih vodah. Aktivnosti na kraju so zaključene, postopek pa še poteka, so sporočili s PU Kranj.