V Radovljici danes poteka Bazar zdravja, ki ga organizira Srednja šola Jesenice – zdravstvena usmeritev. Med 10. in 18. uro jih boste našli na Vurnikovem trgu v Radovljici, v primeru dežja pa bo prireditev v Športnem parku Radovljica na pokritem igrišču za in-line hokej.

Na bazarju bo sodelovalo več kot dvajset svetovalcev z različnih področij, ki vam bodo pomagali z nasveti in s konkretnimi delavnicami poskušali pomagati izboljšati vaše zdravje. Med sodelujočimi so okoliški zdravstveni domovi, Psihiatrična bolnišnica Begunje, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Državna programa ZORA in DORA Onkološki inštitut Ljubljana, Hospic, Gorenjske lekarne in društva, ki se ukvarjajo tako s preventivo raznih obolenj kot predvsem z združevanjem pacientov in njihovih svojcev.

Med drugim bo na voljo brezplačno merjenje krvnega pritiska, krvnega sladkorja in učenje o uporabi avtomatskega zunanjega defibrilatorja (AED).

Na delavnicah pa bo možno na modelih tipati rakave spremembe na dojkah in modih, se učiti zdravo kuhati, uporabljati eterična olja, si pravilno umivati in razkuževati roke ter se naučiti izdelovanja svečk iz čebeljega voska.

Na voljo bodo tudi svetovalci, ki bodo odgovarjali na vprašanja o mladih in spolnosti, zaščiti kože pred soncem in shranjevanju zdravil, psihičnem zdravju, pacientovih pravicah, demenci, srčno-žilnih boleznih, rakavih boleznih, uporabi obvezilnega materiala in inkontinenčnih pripomočkov, sladkorni bolezni in uporabi razkužil v vsakdanjem življenju.

Vabljeni na Bazar zdravja, kjer se na enem mestu lahko podučite o različnih vidikih zdravja in srečate s strokovnjaki z različnih področij.